Culoare, culori

Le vedeam adesea in telenovele. Erau tipatoare de-ti luau ochii.

Le vedem la raioanele de sucuri. Sunt tipatoare de-ti iau ochii.

Le vedem la televizor, in reclame. Sunt la fel de tipatoare ca in realitate.

Ei bine, culoarea ne-a incantat si ne incanta dar, ne costa, din pacate, tocmai sanatatea. Nu, nu e o gluma, cu cat culoarea este mai vie, mai fosforescenta, mai tipatoare, cu atat chimia din spatele ei este mai periculoasa. Combinatiile cu azot sunt cele care dau in general exact aceste culori vii si toxice totodata.

Comparati un suc de lamaie din oras cu o lamaie stoarsa intr-un pahar de apa cu o lingurita de miere. Ce constatati?

Comparati un suc de portocale din oras cu o portocala stoarsa intr-un pahar de apa si, eventual si cu o lingurita de miere. Ce deosebire uriasa?

Comparati o bucata de carne din galantar cu exact aceeasi bucata de carne dar netratata, prelevata de la porcul crescut intr-o gospodarie taraneasca si sacrificat recent. Vedeti diferenta?

Ei bine, ceea ce ati vazut, adica tocmai culoarea, a incetat demult sa va coloreaza efectiv doar viata, ci si organele interne, ficatul in special, si asta dupa fiecare suc baut, dupa fiecare inghetata consumata, adica dupa fiecare produs alimentar procesat, industrializat si consumat.

Pentru ca suntem deja tributari culorilor din reclame am uitat deja de ceva mai mult timp ce este cu adevarat natural. Asa ca am inceput sa consumam ceea ce altadata am fi aruncat. Si asta nu de azi de ieri ci de vreo 25 de ani. Si statisticile reale, nu cele oficiale, exprima acest consum in cifre deloc imbucuratoare! Ale mortalitatii. Iar cauzele sunt: cancer, ciroza, boli de inima si lista contine doar termeni ce descriu boli grave.

Asadar, putem afirma ca:

Aspectul viu colorat dauneaza grav sanatatii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s