Inghetata, Cancerul si … Fertilitatea! (II)

Continui in acest articol ce am inceput intr-un articol anterior, prezentand otravurile continute in inghetata oferita cu atata nonsalanta tuturor, in special in perioada verii, dar si in restul anotimpurilor. Din pacate, indiferent de anotimp inghetata ramane aceeasi, adica un amestec toxic, periculos, vandut insa fara nici o eticheta informativa, asa cum exista de exemplu la tigari. Pentru ca pe nimeni, dar absolut pe nimeni nu intereseaza acest lucru.

***

7. Mono- si di-gliceride
Mono- si di-gliceridele rămân emulgatorii cei mai utilizati în productia de alimente. Ele sunt numite mono- sau di-gilceride, deoarece acestea sunt realizate din uleiuri care au un ridicat continut de grăsimi mono saturate, si care sunt hidrogenate prin procese specifice. In ele sunt ascunse acizi grasi trans unde un alcool (în acest caz glicerolul) a fost astfel combinat pentru a se forma un agent de emulsionare.

Una dintre cele mai mari companii producătoare de petrol la nivel mondial de alimente este Gillco. Cu exceptia mono-gliceridelor non-hidrogenate distilate (care nu sunt incluse în cererile de înghetată), o mare varietate de emulsificatori sunt hidrogenati si acest lucru este stipulat în Fisa companiei pentru fiecare produs in parte.

Mono- si di-gliceridele nu sunt nutritive în corp indiferent de ce se declara. Singurul lor scop este de a îmbunătăti volumul, a crea o structură uniformă si de a dezvolta caracteristicile la dezghet corecte. Indiferent de cantitatea lor, includerea uleiuri hidrogenate în orice produs alimentar este numai în detrimentul sănătătii noastre si asta datorita efectelor negative ale acestora, efecte care sunt foarte bine documentate deja. Evitati orice înghetată (sau produs alimentare daca va pasa de sanatatea dumneavoastra), daca are specificata prezenta mono- sau di-gliceridelor, sau a ambelor .

8. Gumă de guar
De asemenea, numita gavar, guwar sau guvar, aceasta este de fapt endospermul măcinat de fasole de guar. De obicei este produs sub formă de pulbere, de catre majoritatea producatorilor, pentru că este un produs atât de ieftin si care are aproape opt ori puterea de absorbtie a apei realizata prin îngrosarea amidonului de porumb, fiind nevoie doar de o cantitate foarte mică pentru a crea o viscozitate identica, dar suficient de mare. Este folosit ca un emulgator, deoarece împiedică picăturile de ulei sa devina coalescente, sau ca un stabilizator de amestec, deoarece acestea nu mai solidifica si decanteaza in aceste conditii.

Utilizarea de gumă guar conventionala ca ingredient principal în non-bazele de prescriptie medicala in cazul bolii SIDA, dieta in care guma guar a fost interzisa oficial inca de la începutul anilor 1990, în Canada si SUA, guma de guar legand lichidele în stomac si umflandu-se, cauzand o senzatie de plenitudine satisfacatoare. Cu toate acestea, această masă de gumă guar umflata ar provoca, de asemenea probleme intestinale periculoase si blocaje periculoase la nivelul duodenal, precum si crampe abdominale puternice, greată, flatulentă si chiar diaree. Guma de guar a fost declarată nesigura si ineficienta pentru utilizare ca non prescriptie in dieta asociata tratamentului, dar apoi a fost permisa, în doze mici, în aprovizionarea cu alimente.

Gumă de guar conventionala si sintetica folosita pe scară largă în crema de inghetata servita moale a fost legata printre altele, prin intermediul unor studii de un agent cu greutate moleculară mare, care poate provoca rinita si astm bronsic la locul de muncă. Ingerarea sa poate provoca, de asemenea, o reducere semnificativă a absorbtiei si bio-disponibilitatii calciului, fierului si zinc.

9. Fosfat de sodiu
Enumerate deseori cu diferite nume precum “fosfat de sodiu”, “fosfat de calciu” si “acid fosforic,” există zeci de astfel de aditivi diferiti, aditivi alimentari care contin grupa functionala fosfat utilizate în sute de alimente procesate si unul dintre ele este tocmai crema servita moale (usor dezghetata adica) de înghetată. Studiile arata ca, chiar si in randul adultilor sanatosi, persoanele cu niveluri mai ridicate de fosfat au rate mai mari de mortalitate. Fosfatii de sodiu determina o progresie mai rapidă a afectiuni specifice, cum ar fi de exemplu boala renala cronica. Aditivii fosfat au fost, de asemenea, legati de un risc crescut de boli de inima si ei legati de îmbătrânirea accelerată si care specific interferează cu modul în care organismul uman activează vitamina D.

10. Lecitina din Soia, Lecitina sau soia
Soia lecitină provine din pasta ramasa după ce uleiul de soia brut trece printr-un proces de “degumificare”. Este un produs rezidual care contine solventi si pesticide si are o consistentă care variază de la un fluid cleios la cea a unui solid plastic. Înainte de a fi albit prin decolorare la o culoare mai atrăgătoare galbena de obicei, culoarea variază de la o lecitină murdara de culoarea bronzului la rosu brun. Procesul de extractie cu hexan frecvent utilizate la fabricarea uleiului de soia astăzi produce randamente mai mici decât atunci cand lecitina este extrasa prin procesul de extractie cu etanol-benzol mai vechi, dar produce o lecitină mai vandabilă, cu o culoare mai buna, cu miros si gust mai redus in amareala.

Un procent foarte mare de lecitină din soia este produsă din soia care este o de fapt o PSMG nefermentabila. Soia fermentabila este singura potrivita pentru consumul uman. Soia nefermentata a fost legata de un pericol digestiv ridicat, de defalcarea sistemului imunitar, PMS, endometrioza, probleme de reproducere sexuala atat pentru bărbati cat si pentru femei, de alergii, de ADD si ADHD, risc mai mare de boli de inima si aparitie a cancerului, de malnutritie si de pierderea libidoului.

11. Caragenan
Caragenanul este un alt emulgator folosit si drept stabilizator. El provine din alge de apa dulce sau din alge marine fiind un extract comun în zona Oceanului Atlantic. Acesta este de obicei extras din surse naturale utilizând insa solventi alcalini extrem de puternici. Caragenanul este adesea descris ca fiind ceva 100% vegetarian si natural. Asta înseamnă oare că este un produs sigur? Doar pentru că ceva provine dintr-o sursă naturală nu înseamnă că acesta este sigur! Există, de asemenea surse naturale de MSG si Aspartam care sunt chimic identice cu brandurile artificiale. Dar acestea sunt la fel de otrăvitoare pentru om ca si cele comercializate de industria alimentară.
Mai multe studii asupra oamenilor au demonstrat că enzimele digestive si de actiune bacteriană convertesc caragenanii cu greutate moleculara mare la caragenani extrem de periculosi, cu o greutate moleculară mică si chiar la poli-genani, la nivelul intestinului uman. Acesti caragenani, chiar in doze mici, au fost găsiti responsabili de distrugerea celulelor umane si sunt intim legati de diferite tipuri de cancer uman dar si de tulburări digestive majore.

Caragenanul s-a constatat, de asemenea ca afecteaza si reduce imunitatea mediată celular si cauzează proliferarea cresterii tumorii. Mecanismul responsabil pentru suprimarea sistemului imunitar indus de caragenan este considerat a fi efectul său selectiv degenerativ asupra celulelor albe din sange.

12. Arome artificiale, Dippings, Topping-uri
Dacă ati optat pentru, să zicem, o inghetata moale stropita cu sirop de căpsuni sau sirop de ciocolata din belsug, asa ca sa fie (sau întâlnita în varianta cu acoperire dura de ciocolata), ar trebui să va confruntati cu aceste ingrediente: sirop de fructoză di porumb (PSMG), sirop de porumb (PSMG), zahar (sfecla PSMG), acid citric E330 (origine bacteriana, de asemenea cu ajutorul bacteriilor modificate genetic), E405 propilen glicol alginat, amidon de porumb E412 gumă guar, E413 tragacant, E414 acacia, modificata, acid malic E296, E211 benzoat de sodiu si E202 sorbat de potasiu, arome artificiale, E129 FD & C Red Nr 40, E133 FD & C albastru nr 1.

Unele dintre cele mai mari lanturi de inghetata din lume, cum ar fi Nestle, Haagen-Dazs si Delta (si dintre producatorii locali, romanesti adica Amicii de exemplu contine aproape tot ce este mentionat in ambele articole publicate) folosesc practic toate ingredientele toxice specificate mai sus, producand astfel o solutie de substante toxice aromata si colorata specific, dar la fel de toxica, fara exceptie. Toate localurile unde se vinde astfel de înghetată le includ, de asemenea, în formulările lor specifice. Există literalmente sute de alti producatori de inghetata conventionala si branduri din întreaga lume. Cu exceptia firmelor mici, care pun accentul pe produsele naturale organice (si sunt relativ putine, de exemplu, Mapleton), toate celelalte dar absolut toate au încă cel putin 3 ingrediente toxice, rar mai găsesti o înghetată a vreunui producător care sa nu utilizeze oricare din ingredientele mentionate mai sus în procesul de fabricatie.

Partea a doua si ultima.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s