Legea vaccinarii – avantaje si riscuri

Definitie:

VACCÍN, vaccinuri, s. n. 1. Produs biologic preparat din germeni patogeni sau din secreții microbiene, care se administrează prin injecții sau pe cale bucală unui om ori unui animal în scop preventiv (pentru a căpăta imunitate împotriva bolilor infecțioase) sau curativ. 2. Administrare a unui vaccin (1); vaccinare. 3. (Concr.) Urmă, semn, cicatrice rămasă pe corp în urma administrării unui vaccin (1). – Din fr. vaccin, lat. vaccinus. Cf. it. vaccino. Sursa: DEX ’09 (2009)

Inca de la aparitia primului vaccin s-au format si au coexistat doua tabere pro si contra vaccinare, fiecare adunand dovezi irefutabile legate de unele aspecte ale vaccinarii. Astfel, tabara pro-vaccinare, sustinuta de industria farmaceutica si de unele rezultate “linistitoare” a scos in evidenta doar avantajele campaniilor de vaccinare. Asta in timp ce, cealalta tabara, bine informata, aceasta informatie fiind adunata din miile de orori rezultate in vremea campaniilor de vaccinare, si pe care cealalta tabara le considera doar cifre intr-o statistica aberanta, cazuri lipsite de importanta. Din pacate, tot mai multe somitati medicale reclama legatura directa intre unele vaccinuri si aparitia autismului. Asa ca adevarul este undeva, pe la mijloc.

Inainte de ‘89, populatia Romaniei era vaccinata in urma unor campanii de vaccinare masive, iar fiecare caz beneficia de o atenta supraveghere din partea medicilor implicati. Odata cu instaurarea democratiei, lucrurile au devenit un pic mai complicate, iar aparitia vaccinurilor de tip “n” intr-unul si lipsa personalului medical suficient constituie deja un risc major.

In momentul in care, ai mai multe vaccinuri odata, in conditiile in care ai si personal medical redus si prost platit, aceasta necunoscuta cu mai multi parametri devine imposibil de monitorizat. Nou nascutul are un sistem imunitar extrem de rudimentar, aflat in formare. Daca aplici unul cate unul, toate vaccinurile necesare, cu perioada de urmarire si raportare, stii macar cu ce te confrunti intr-o situatie dificila. Dar ce te faci cand ai de-a face cu un pachet de vaccinuri. Cum urmaresti care din componentele vaccinului este responsabil de urmari? Extrem de greu daca nu chiar imposibil.

De aceea, vaccinarea la pachet ar trebui evitata pe cat posibil atat de cei ce se ocupa de legiferarea unor astfel de initiative, dat fiind riscurile imense la care expui generatia viitoare cat mai ales de catre medicii responsabili. 

 

Avantaje campaniilor de vaccinare:

Teoretic vaccinarea reprezinta o modalitate de stimulare a sistemului imunitar pentru a lupta specific cu anumite boli. Marea majoritate a persoanelor care nu sunt vaccinate se va imbolnavi grav la contactul cu microbul care determina acea boala infectioasa, iar forma de boala are risc mare de complicatii si chiar deces. Astfel daca o boala este considerata eradicata se ia decizia intreruperii vaccinarii. Aceasta situatie duce la un risc imens, mai ales daca dupa multi ani, virusul reapare, riscul unei epidemii este imens.

Dintre persoanele vaccinate, teoretic foarte putine se imbolnavesc, iar imbolnavirea imbraca o forma usoara, cu risc foarte mic de complicatii. Unele cazuri au fost dovedite ca fiind contrazise de practica, si multe decese au insotit fenomenul.

In ultimii 50 de ani, vaccinarea a salvat mai multe vieti omenesti decat oricare alta interventie de sanatate. In lume, aproximativ 3 milioane de persoane mor in fiecare an din cauza unor boli ce puteau fi prevenite prin vaccinare.

In ciuda tuturor datelor stiintifice care arata valoarea vaccinarii, numeroase cazuri concrete, care infirma aceste avantaje, circula in randul populatiei din tarile dezvoltate sau mai putin dezvoltate, punand sub semnul intrebarii, valoarea acestui act medical.

In Romania, asa cum arata un studiu realizat in luna martie la nivel national, 1 din 3 persoane are putina incredere in vaccinare , iar 1 din 10 persoane nu are deloc incredere in acest act medical.

 

 

Dezavantajele campaniilor de vaccinare:

1. Vaccin contra HPV – Gardasil

În compoziţia Gardasilului intră:

– 150 mcg Polysorbat 80. Această substanţă provoacă infertilitate, atacă sistemul imunitar şi poate provoca decesul. Administrată femeilor însărcinate le poate provoca avorturi spontane. Mai multe studii medicale din întreaga lume confirmă faptul că această substanţă este un agent sterilizator, poate provoca apariţia mutaţiilor genetice şi a cancerului.
– 675 mcg de Aluminiu. Este cunoscut gradul mare de toxicitate a acestei substanţe. Aluminiul afectează sistemul nervos al persoanelor cărora le este administrat şi atunci când cei vaccinaţi ajung la vârste înaintate, constituie un factor de risc pentru apariţia demenţei Altzheimer. Aluminiul provoacă degenerarea permanentă a celulelor nervoase.
– 105 mcg de Sodium Borat. Studiile ştiinţifice cataloghează această substanţă ca o otravă deosebit de periculoasă. Ea a fost folosită în trecut pentru dezinfecţie până când a survenit moartea persoanelor care intrau în contact cu substanţa. Efectele adverse ale sodiului borat sunt: starea de vomă, diareea, urticarea, problemele respiratorii, dureri de cap şi insomnii, febră, scăderea tensiunii, scăderea urinării, spasme ale muşchilor faciali, tremur al mâinilor şi picioarelor, stare de confuzie mentală, convulsii şi comă. Efectele pe termen lung nu sunt cunoscute, deoarece până de curând Sodium borat era considerat suficient de otrăvitor ca să se mai pună problema folosirii lui în alimentaţie sau în industria farmaceutică.

 hpv

 

HPV

Filmul din spatele pozei prezinta viata unei tinere in varsta de 12 ani inainte si dupa ce a facut aceasta vaccinare. Si evident ca nimeni nu este de vina!

1) In SUA si Canada vaccinul a fost INTERZIS deoarece a produs peste 18 decese si peste 600 de cazuri de alte complicatii grave.

2) Exista peste 8800 de cazuri raportate ca fiind efecte adverse dupa administrarea acestui vaccin. Multe somitati medicale cred ca acestea sunt doar o parte iar multe efecte adverse nu au fost inca aduse la cunostinta autoritatilor medicale.

3) Vaccinul nu este eficient impotriva tuturor tulpinilor de HPV. Este creat pentru a asigura protectia impotriva a patru tulpini din cele 15 raspunzatoare de aparitia si dezvoltarea cancerului de col uterin.

4) Gardasil este considerat ca fiind un vaccin impotriva cancerului dar nu a fost EVALUAT pentru potentialul sau carcinogenetic si genotoxic.

5) Gardasil inca se afla inca in testari privind efectele sale , acestea incheindu-se , cel mai devreme in septembrie 2009.

6) In tarile UE nu se foloseseste !!!

Doua surori din Statele Unite spun ca din cauza vaccinului de prevenire a cancerului de col uterin au devenit infertile si chiar au ajuns la menopauza.

Madelyne Meylor, de 29 de ani, si Olivia Meylor, de 19 ani, spun ca din cauza vaccinului Gardasil s-au trezit cu probleme de insuficienta ovariana iar sansele de a mai avea un copil sunt acum nule.

Vaccinurile Gardasil impotriva virusului HPV care poate duce la cancer de col uterin se fac in trei etape. Madelyne Meylor povesteste ca a avut prima menstruatie la 13 ani. La cateva luni dupa, Madelyne a facut primul vaccin. Dupa prima doza, menstruatia a devenit neregulata, dupa a doua doza, situatia s-a inrautatit iar dupa a treia, fata a fost diagnosticata cu insuficienta ovariana prematura. In timp, Madelyne a descoperit ca a ajuns la menopauza.

Sora sa Olivia a trecut exact prin acelasi etape si, potrivit medicilor, nu exista nici cea mai mica sansa sa mai poata face un copil.

Producatorul vaccinului, Merck and Co, sustine ca starea fetelor nu are nicio legatura cu vaccinul. Totusi, in urma analizelor, a fost exclusa varianta in care vinovate pentru situatia fetelor ar fi alte cauze de ordin genetic.

La noi inca mai sunt destui care, culmea inertiei, inca incearca sa convinga populatia sa aiba incredere in vaccinul Gardasil!

Oare pentru ei nu ar trebui sa existe o lege similara?

 

2. Vaccinarea pentru 5 boli odata a dus la decesul copilului Sebastian Ryan Morley in ciuda faptului ca a fost ingrijit de familie cu personal medical.Sebastian-Ryan-Morley-2

VAERS-e1441463348424Viața celor doi parinti după ce au pierdut un copil iubit si dorit din cauza unei vaccinari multiple este foarte dureroasa. Cu inima grea, acestia împărtășesc povestea lui Sebastian Ryan Morley. Era un băiat sănătos a cărui viață s-a încheiat după o vaccinare aparent de rutina. Precizare: Mama și bunica lui Sebastian au lucrat mulți ani în ambele domenii de asistență medicală veterinare și umane. Ceea ce le-a fost predat în școală le-a facut să creadă ca vaccinurile in cauza au fost administrate în condiții de siguranță, dar este clar ca, de acum incolo ele nu vor mai recomanda vaccinarea nimanui, niciodata. Sebastian a primit simultan vaccinurile pentru DTaP, hepatita B, și Hib. Acest lucru reprezinta de fapt cinci doze de vaccin administrate odata.

Din acel moment organele micutului au inceput sa cedeze, pe rand, creierul s-a inflamat iar decesul a survenit dupa cateva zile de chin si dureri atroce.

Din nou nimeni nu a fost de vina!

 

 

3. Vaccinarea pentru 7 boli odata a dus la decesul copilului Ja’Liyah Cortize Turner. Copilul a murit in somn la 4 zile dupa ce a fost vaccinat, fara ca ceva sa tradeze ce urma.

JaLiyah-Cortize-Turner2

“După vizita medicului, ea a fost extrem de agitata. A suferit aceleași reacții ca si ultima dată cand a fost la doctor. Am dus-o la camera de urgență în aceeași noapte, si după radiografiile facute ei, ea a început să arda efectiv avand febră mare. Ei au spus că reactia este normala și ne-a trimis acasă.
Ei nu i-a fost administrat nici un medicament la spital și nu i-a dat nici macar pentru durerea evidenta ce o chinuia, deoarece medicamentul ar fi fost inutil, ea fiind prea tânăra. Febră ei în cele din urmă a scazut.
Am continuat cu punerea de prosoape calde pe picioarele ei în zonele în care ei au injectat vaccinurile. Am păstrat bandajele de pe picioarele ei, așa că am să știu exact unde să punem prosoapele calde, chiar dacă urmele si nodulii erau încă prezente.
Câteva zile mai târziu, ea părea să fie mai bine, fiind aparent normală, dar prezenta inca nodulii de la intepaturi, noi avand fotografii cu picioarele ei.
La trei zile după administrarea vaccinurilor toata lumea s-a jucat cu ea, toata seara de joi, cat timp am gătit cina, apoi am mâncat cu toți și ne-am jucat din nou. Am stat până seara târziu, pentru ca în mod normal, la cea ora dormeam. Ne-am adaptat insa la obiceiurile de dormit ale copilului Ja’Liyah, în loc sa o forțâm să doarmă, asa cum s-ar fi întamplat in vremuri normale. La acea vreme, fratele ei mai mare Duke a fost treaz de la 5. El nu a început încă scoala, deoarece școala lui incepe mai târziu, în acest an, așa că a stat alaturi de surioara lui pana a început școala, adica până în august.
La aproximativ 3 A.M. copiii au fost gata de joaca. Am fost la ei, aveam de gând să merg sa pun la culcare fetița,si la fel ea a chicotit cum face ea  în mod normal.
Am schimbat și am hrănit-o apoi am pus-o în pat, si am stat langa ea pana a adormit. Fratele ei a adormit în aceeași cameră.
Vineri dimineață, în jurul orei 7 dimineața, m-am dus acolo pentru a o hrăni și a ii schimba scutecele.

Ea a luat sticla de lapte pe care am adus-o la ea in maini și a zâmbit. După ce am terminat sa o hrănesc, am pus-o în pat lângă fratele ei și m-am dus înapoi la culcare.

Chiar și în timpul zilei, ea abia l-ar lăsa în pace pe fratele dacă acesta nu ii acorda toata atentia ei.
Asta a fost ultima dată când am văzut dragostea mea în viață …
Un pic mai târziu, dupa un timp, m-am trezit, si m-am dus în cameră sa ma uit la ei. Ambii copii dormeau încă profund, așa că am decis sa continui a curăța, spala și ambala prin casa.

Eram gata sa ne mutam, luni, într-un loc mai mare pentru familia noastră în creștere.

Ne-am pus deja toate lucrurile, frumos ambalate in depozitul de jos dar cea mai mare parte a ramas ambalata în casă.
Fiul meu sa trezit.

Am verificat telefonul, era tata, si cand s-a dus la baie a chemat-o pe mama.
După aceea, în jurul orei 10:22, m-am dus înapoi în cameră și am fost încurcați cu Ja’Liyah, gândindu-ne ca ea s-ar fi trezit până acum.

În mod normal, atunci când ne-am năpustit pe pat, ea se misca, dar de aceasta data ea nu a facut aceasta miscare.

 

4. Sentinta data in Italia: vaccinul ROR cauzeaza autism

De mai multi ani incoace, povestile parintilor distrusi au fost asemanatoare. Un copil a fost vaccinat cu ROR (protejeaza impotriva rujeolei, oreonului si rubeolei), sufera de efecte secundare minore precum : temperatura mare, lipsa poftei de mancare iar apoi se instaleaza autismul.

In timp ce pe canalele medicale oficiale se neaga vehement legatura dintre autism si acest vaccin, exista multe pareri contrare. Statisticile arata cresterea autismului corelata in mod alarmant cu introducerea vaccinului ROR. Iar acum o curte de justitie din Italia a dat o decizie in favoarea unor parinti care pretind ca autismul copilului lor a fost declansat de acest vaccin. Aceasta decizie devine astfel o borna importanta in lupta catre sanatate, in aflarea adevarului.

Parintii lui Valentino Bocca au de primit 112,000 Lire sterline de la Ministerul Sanatatii din Italia iar acum au mai cerut in instanta civila inca 800.000 de Lire sterline .

Dar povestea este una tragica. Valentino era un copil sanatos, care se dezvolta normal. Toate astea pana la varsta de 14 luni cand i s-a administrat vaccinul ROR si imediat a inceput sa sufere de diaree. Apoi si-a pierdut interesul pentru mancare iar in cateva zile a pierdut abilitatea de a folosi o lingurita.

Dar ce era mai rau abia avea sa urmeze cand a inceput sa fie agitat noaptea, plangand de durere ore de-a randul. S-a aflat mai tarziu ca suferea de o boala dureroasa a intestinelor care este obisnuita in randul copiilor cu autism. Cu o dieta modificata, fara grau si lactate, a reusit pana la urma sa doarma. Dar simptomele autismului continuau sa se faca vazute si astfel chiar si la varsta de 9 ani el inca nu poate vorbi.

Cazul a avut 3 martori experti care au aprobat faptul ca „exista o probabilitate stiintifica rezonabila ca vaccinul ROR sa fi declansat boala lui Valentino”. Si astfel judecatorul, Lucio Ardigo, a concluzionat ca boala de autism a micutului Valentino este direct legata de administrarea acestui vaccin. Vaccinul ROR are aceleasi ingrediente in Anglia si in Statele Unite.

Se fac presiuni prin DSP-uri asupra medicilor scolari, iar prin acestia asupra conducerilor scolare si asupra parintilor sa se vaccineze cat mai repede toti copiii, fara informarea corecta, fara explicatii, doar prin presiuni, manipulari si amenintari.
Multi parinti au primit acasa o instiintare plina de minciuni si afirmatii abuzive menite sa le smulga o semnatura din care decurge acordul lor pentru vaccinarea copiilor cu ROR.

Amintim ca niciun act medical nu poate fi obligatoriu si ca pentru orice interventie medicala (precum vaccinarea) necesita informarea corecta a pacientului si exprimarea acordului (sau dezacordului) acestuia sau a parintilor acestuia in cazul copiilor(minori) (conform art.13 din Legea 46/2003 privind drepturile pacientului).

Alta minciuna scrisa este ca acest vaccin asigura imunitate definitiva. Dar conform prospectului (http://gsk.ca/english/docs-pdf/Priorix_PM_20081103_EN.pdf ) intre 2 si 4 % din cei vaccinati nu dezvolta deloc anticorpi, iar dupa un an intre 1 si 8% isi pierd imunitatea.

Totusi complicatiile oreionului, spre exemplu, pot fi grave la adultul de gen masculin, ducand la infertilitate prin orheita urliana. Daca imunitatea dobandita prin vaccin se pierde treptat, aproximativ in 9 ani, dupa cum sustin unii autori (Mendelsohn, Ayoub, Null),atunci cel vaccinat poate face boala la varsta adulta, cand complicatiile pot fi grave, pe cand daca nu ar lua vaccinul si ar face boala in copilarie, ar dobandi imunitate definitiva, in mod natural.

Vaccinarea cu ROR pretinde ca asigura imunitate fata de unele boli minore ale coplariei (rujeola, oreion, rubeola), dar expune nejustificat copilul vaccinat la riscul dezvoltarii unor afectiuni grave, unele cu leziuni ireversibile.

Vaccinul ROR poate cauza :

    1. autism ; (F. Edward Yazbak, MD -“Autism: Is there a vaccine connection?”- FAAP, 1999; Avinoam Shuper, MD – “Suspected measles-mumps-rubella vaccine-related encephalitis”- Scandinavian Journal of Infectious Diseases, 15 sept. 2010)
    2. diabet (tip I), pancreatita ;  (Harris Coulter, Ph.D.- “Childhood Vaccinations and Juvenile-Onset (Type-1) Diabetes” )
    3. Sindromul Guillain-Barré; (Grose C, Spigland I.-“Guillain-Barré syndrome following administration of live measles vaccine”- American Journal of Medicine, 1976 Mar;60(3):441-3)
    4. encefalita, limfadenopatie, convulsii febrile, reactii anafilactice, purpura trombocitopenica, sindrom Kawasaki, eritem multiform, artrite, meningita, nevrite periferice, mielite, bronsita, laringita, conjunctivite, otita, diaree, anorexie, febra, voma, insomnie (cf. prospectului vaccinuluiROR , varianta PRIORIX )

Vaccinul este unul viu, cu virus atenuat, ceea ce inseamna ca are in compozitia sa tocmai virusurile cauzatoare ale acestor 3 boli, in forma vie, dar atenuata chimic, termic.

Dupa prospect, serul injectat copiilor contine:

– tulpini virale de rubeola, rujeola si oreion, celule din embrion de gaina, celule umane diploide, proteine din ou, neomicina, lactoza, manitol, sorbitol, alanina, arginina, licina, histidina, isoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina, acid aspartic, cisteina, cistina, hidroxprolina. (cf. http://www.medicines.org.uk/emc/medicine/2054/SPC/Priorix)

 

Ar fi interesant sa vedem astfel de cazuri analizate si in Romania. Si ar fi si mai interesant sa vedem de unde ar scoate ministerul asemenea sume de bani ca cele oferite de italieni, mai ales daca numarul cazurilor ar creste brusc, la fel de brusc ca si “sustinatorii” acestui vaccin.

5. Programul naţional de vaccinare – abuz şi manipulare la pachet

Schema programului national de vaccinari se aplica fara informarea parintilor privind riscurile si beneficiile, de multe ori cu presiuni din partea medicilor, fara sa fie informati ca ei, parintii, sunt factorul de decizie, fara a urmari reactiile adverse sau a le despagubi.

Schema este:
Primele 24 de ore            1 vaccin   (Hep B)
4-7 zile                           1 vaccin   (BCG )
2 luni                              5  vaccinuri    ( D,T,P, Hep B, VPO)
4 luni                              4 vaccinuri   (D,T,P, VPO )
6 luni                              5 vaccinuri  (D,T,P, Hep B, VPO )
12 luni                            4 vaccinuri  ( D,T,P, VPO )
12-15 luni                       3 vaccinuri  ( R,R,O )
30-35 luni                       3 vaccinuri  (D,T,P )
7 ani (in cls. I)                5 vaccinuri   (D,T, R,R,O )
9 ani (in cls. III-a)            1 vaccin    ( VPO )
14 ani (in cls VII-a)          3 vaccinuri  ( D,T, Rub)
18 ani (in cls XII-a)           1 vaccin  ( Hep B )

Mi se pare efectiv monstruos ca unui copil nou nascut, in intervalul de la nastere si pana la 3 ani, sa-i fie facute 26 de vaccinuri, pana in clasa a II-a 31 de vaccinuri, iar pana la clasa a XII-a 5 vaccinuri, in total 36 de vaccinuri.

Cel mai monstruos mi se pare numarul de 5 vaccinuri odata facut tuturor copiilor de doar DOUA LUNI, lucru care il obliga pe bietul copilas sa-si stoarca sistemul imunitar, aflat inca in stadiul de formare, de toate resursele ca si atunci cand ar avea toate cele 5 boli odata.

Si numarul de 26 de vaccinuri facute pana la varsta de 3 ani mi se pare la fel de ingrozitor, cu atat mai mult cu cat exista voci avizate in lumea medicala care nu recomanda (ba chiar INTERZIC) utilizarea vaccinurilor inainte de varsta de 2 ani, inainte de care se sistemul imunitar nu este complet maturizat si deci nu este deloc recomandabil sa-l expui la aceste adevarate tornade imunitare numite vaccinare in masa, vaccinuri care, de-a lungul timpului, si-au dovedit atat ineficienta cat si nocivitatea, ambele fiind soldate cu mii de persoane afectate.

Oare ce specialisti au recomandat vaccinarea la pachet? Si riscurile cum sunt acoperite? De vorbe probabil! Ca de altceva chiar nu este

 

Noul proiect de lege este in contradictie cu legea in vigoare!

Avand in vedere ca vaccinarea copiilor prin Planul National de Imunizare nu este obligatorie, este nevoie, conform drepturilor pacientilor, de Acordul informat al pacientului, in acest caz al parintilor.  Acordul informat al pacientului consemneaza comunicarea intre medic si pacient in conformitate cu nevoile pacientului. Legea care impune “Acordului informat al pacientului” este Legea nr.95/2006, Legea nr. 46/2003 a drepturilor pacientului si Ordinul nr.482/2007 al Ministerului Sanatatii Publice.

Pacientul trebuie sa se informeze de la o persoana competenta

Inainte de a refuza sau accepta vaccinarea copiilor, parintii au obligatia de a se informa asupra acestei interventii. In mod firesc, persoanele competente de la care se poate informa cel mai usor sunt: medicul de familie, medicul infectionist sau personalul medical care administreaza vaccinul.

In acelasi timp, pentru a o informare corecta a pacientului, medicii trebuie sa prezinte parintilor informatiile stiintifice intr-un limbaj adecvat, raspunzand eventualelor intrebari sau ingrijorari ale parintilor.

Medicii trebuie sa furnizeze in principiu informatii despre: boala infectioasa prevenbila prin vaccinare, avantajele vaccinarii, compozitia si numarul de doze ale vaccinului, posibilele reactii adverse, conduita de urmat in cazul acestor reactii si data urmatorului consult.

Prin consimtamantului informat parintii isi dau acordul asupra vaccinarii sau isi asuma refuzul acesteia iar medicul trebuie sa respecte aceasta decizie (noua lege sanctioneaza si medicul care se opune sau accepta sa nu vaccineze!)

Prin semnarea Consimtamantului informat, parintii confirma ca au asistat la desigilarea vaccinurilor/seringilor si a acelor de unica folosinta si ca au primit prospectele vaccinurilor administrate.

Prin semnarea acestui document, parintii atesta ca au inteles toate informatiile furnizate de medic si ca, in consecinta, isi exprima acordul informat pentru efectuarea vaccinarii.

In cazul in care parintii nu sunt de accord cu vaccinarea, sunt solicitati sa specifice acest lucru tot sub semnatura, confirmand faptul ca au fost informati asupra consecintelor refuzului (noua lege ii sanctioneaza si pe ei si pe medicii care se opun!).

Medicul reprezinta cea mai credibila sursa de informare

Parintii trebuie sa aiba in vedere ca informarea despre vaccinuri, despre beneficiile sau efectele adverse ale acestora trebuie sa se realizeze de la o persoana competenta, medic de familie sau medic infectionist, si nu numai din surse neoficiale. Medicii incurajeaza informarea din orice sursa, insa insista asupra importantei unei discutii cu un specialist in domeniul sanatatii cu competenta adecvata.

 

In loc de concluzie:

Legea in forma sa actuala trebuie sa contina si pedepse exemplare pentru cei care au recomandat gresit un vaccin, fie el simplu sau multiplu, dar soldat cu consecinte mai mult sau mai putin grave, in cazurile extrem de grave, pedepsele trebuind sa fie similare cu cele ale asasinilor in serie. Si trebuie totodata sa cuprinda si un sistem sau mecanism de eliminare eficienta a vaccinurilor considerate nesigure, a celor insuficient testate, practica testarii direct pe populatie trebuind sa dispara complet din medicina romaneasca.

Pentru ca toti trebuie la un moment dat sa ne asumam responsabilitatea faptelor comise, indiferent de pozitia sociala pe care o avem si toti trebuie sa fim egali in fata ei.

Doar asa legea ar fi intr-adevar corecta si eficienta, daca nu, este doar inca o lege data in favoarea Big Pharma si a celor aflati vesnic in mrejele ei!

O lege corecta ar fi evident si credibila contribuind astfel la sporirea numarului celor ce, considerandu-se suficient protejati si aparati, ar renunta, fie si partial, la convingerile lor. Asta implicand totodata si unele riscuri … .

Dar ar exista macar un cadru juridic clar de rezolvare si solutionare a eventualelor consecinte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s