Legea vaccinarii – vaccinuri interzise … la altii!

Acest penultim articol vine intrucatva ca o incheiere a miniseriei dedicate proiectului legii vaccinarii, proiect initiat de Ministerul Sanatatii. Aceasta situatie paradoxala, in care o lege incalca drepturile stipulate printr-o alta lege, anterioara celei in discutie, situatie tipica unei societati aflate in degringolada morala si in descompunere fizica, a stat la baza deciziei de a prezenta si cateva din cazurile de vaccinuri care, desi se regasesc pe piata din Romania, in unele tari mai mult sau mai putin civilizate au fost daca nu total, macar partial interzise de la import, publicitate si / sau comercializare.

Publicitatea inselatoare a industriei medicamentelor, plina de minciuni flagrante, a devenit aproape unicul mod prin care se vand medicamentele de uz general dar si vaccinurile cu probleme. Lobby-ul acestora este extrem de puternic in asociere cu o coruptie care pare ca are radacini dintre cele mai adanci intr-o societate bolnava, asa cum este in prezent societatea romaneasca. Cu cat reclama este mai agresiva cu atat poti fi mai sigur ca ceva, acolo, undeva, … se ascunde sub diverse masti la fel de inselatoare ca si rezultatele scontate din consumul pastilelor viu colorate.

Conform teoriei din marketing: vinde, vinde, intai vinde si apoi mai vedem … ce facem, ecranele tembelizoarelor se umplu de reclame la medicamente, de din zori si pana-n seara, pe toate canalele, chiar si pe cele care nu au nici o legatura cu subiectul in sine, iar autoritatile asista, cum altfel decat pasiv, asa cum ne-am obisnuit deja de 25 de ani, cum mass media e inundata efectiv de reclama mincinoasa la medicamente, vaccinuri, suplimente, toate insotite de o publicitate la fel de mincinoasa, aproape toate prezentand copii fericiti in diferite ipostaze, rontaind medicamente, de zici ca mai toti suntem “putin bolnavi” si trebuie musai sa ne “tratam” cat mai repede, dand navala in farmacii si cumparand la oferta, supraoferta chiar megaoferta, medicamente, cat mai multe medicamente, cat mai variate, cat mai viu ambalate si colorate, ca doar asa devenim suficient de sanatosi ca sa putem munci eficient pentru a putea cumpara si alte medicamente si tot asa, pana ne curatam de tot si scapam de aceasta aiureala, ca doar asa afacerea cu medicamente merge pe spinarea fraierilor. 

Aceasta inca nu-i nimic in comparatie cu bolile inventate, la care autorii descoperirii lor, aflati eventual in pragul mortii, isi fac un “Mea culpa” tardiv si inutil dealtfel, iar audienta lacrimeaza usor si isi ia ramas bun de la el, saracul, ca doar ne-a vrut doar binele, nu-i asa?

Si asa, aceasta lege, aflata in proiect, spune multe din pacate, foarte multe, extrem de multe despre interesul real al autoritatilor romane din domeniul medical. Oare initiatorii nu sunt cumva si ei saracii la randul lor stimulati de farmecele corporatiilor din domeniu? Acelasi tip de interes, cu care ne-am obisnuit deja, ii caracterizeaza cand vine vorba si de viitorul nostru, de viitorul destul de fragil in acest moment al acestei tari si de care autoritatile se intereseaza in egala masura. Pana cand? Probabil ca pana atunci cand iar vor avea nevoie de votul nostru al tuturor, ca doar anul ce vine e an electoral, nu-i asa?

Din pacate, marea majoritate a acestor vaccinuri, in cazul in care proiectul legii vaccinarii va deveni lege, trecand asa cum ne-am obisnuit de ceva vreme prin Parlamentul Romaniei fara nici un amendament, discutie sau propunere, noua lege devenind astfel obligatorie pentru toti, fapt ce va afecta intr-o masura mai mare sau mai mica fix viitoarea generatie a Romaniei. Dar, cum noua ne place sa ne jucam cu focul, de ce nu? Cum avem o natalitate infloritoare, o mortalitate infantila redusa, si o rata a deceselor extrem de mica, populatia fiind majoritar formata din tineret, asta chiar nu va constitui o problema. Sau situatia e viceversa? Si atunci chiar avem o problema! Majora.

Sa revenim insa la scopul initial si sa vedem cum au tratat in mod diferit problema unor vaccinuri controversate diverse autoritati din tari mai mult sau mai putin dezvoltate, ca sa vedem pe unde ne situam de fapt!

 

A. Vaccinul Rotarix (GSK – USA)

1. SUA

Administratia americana de control al alimentelor si medicamentelor (FDA) recomanda medicilor suspendarea prescrierii vaccinului Rotarix pe o perioada de sase pana la opt saptamani, pentru a analiza riscurile administrarii tratamentului, administrat bebelusilor impotriva rotavirusului, dupa ce un grup de experti europeni a descoperit in acesta un virus care apare de obicei la porcine. 

In SUA Rotarix este unul dintre cele doua vaccinuri existente pe piata impotriva rotavirusului, care provoaca diaree si stari de voma la nou-nascuti. Vaccinul este produs de GlaxoSmithKline, a fost aprobat in Uniunea Europeana in 2006, iar doi ani mai tarziu in Statele Unite. Autoritatile sanitare americane au anuntat ca peste 30 de milioane de copii din intreaga lume au fost vaccinati cu Rotarix.

Reprezentantii companiei farmaceutice au anuntat ca GSK a notificat agentiile de reglementare din intreaga lume (Administratia de Control al Alimentelor si Medicamentelor, Agentia Europeana a Medicamentului si Organizatia Mondiala a Sanatatii) despre prezenta unei componente din virusul circovirus in Rotarix, dar mai spun ca acest virus nu se multiplica la oameni si nu exista informatii potrivit carora ar produce boala la om.

Potrivit GSK, Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-au facut publice pozitiile, precizand ca prezenta componentei din circovirus in Rotarix nu afecteaza raportul beneficiu – risc al vaccinului si nu au recomandat specialistilor din sanatate din Europa schimbarea modului de utilizare pentru Rotarix.

Potrivit GSK, vaccinul a fost distribuit in doar 69 de milioane de doze la nivel mondial.

2. Europa

Conform Agentiei Europene a Medicamentului, a fost confirmata existenta unui virus de tip porcin in componenta vaccinului antidiareic Rotarix.

Acest virus insa, nu a cauzat, pana acum, probleme medicale nici oamenilor si nici animalelor. Vaccinul, produs de GlaxoSmithKline, a fost aprobat in Uniunea Europeana in februarie 2006. Compania neaga insa acuzatiile si spune ca cei care isi administreaza vaccinul nu se supun niciunui pericol.

Rotarix este un vaccin administrat pe cale orala, disponibil in doua variante: pulbere sau lichid. Medicamentul se utilizeaza la sugari incepand de la varsta de sase saptamani pentru a-i proteja impotriva gastroenteritei, cauzata de rotavirus.

3. Romania

Vaccinul Rotarix, care se administreaza sugarilor si este folosit si in Romania, a fost deja interzis in SUA, iar specialistii europeni analizeaza varianta interzicerii lui si in cadrul UE. In Romania el nu este pe lista vaccinurilor abligatorii, insa se poate achizitiona fara reteta din farmacii, pretul lui nefiind, insa, foarte accesibil. Cine raspunde? ANM-ul probabil in zilele de sambata si duminica ale fiecarei luni …

 

B. Vaccin antigripal (Novartis)

1. Europa

Doar 6 (sase) țări din Europa au interzis utilizarea si importul vaccinului după ce particule mici au fost găsite in solutie.

Sase  țări europene au comandat o interdicție temporară privind importul sau utilizarea unor vaccinuri impotriva gripei produse Novartis, Austria, Franța, Germania, Italia, Spania și Elveția limitand utilizarea Fluad sau Aggripal, sau a ambelor, asta după ce compania a raportat apariția de particule mici în vaccin  autorităților italiene. Oficiali din domeniul sanatatii italiene au precizat faptul ca Novartis a cunoscut aceasta problema inca din iulie, dar le-a notificat abia la sfarsitul lunii octombrie. Purtătorul de cuvânt al Novartis Eric Althoff a refuzat sa precizeze in conferinta de presa cât timp gigantul farmaceutic din Basel, Elvetia a așteptat pana sa vina în fața autorităților si sa faca intampinarea. Într-un e-mail, Althoff a declarat că “odată ce a fost văzuta abaterea, o anchetă a fost începută și concluziile au fost împărtășite cu Ministerul italian al Sănătății.” Alte vaccinuri impotriva gripei sunt disponibile in tarile afectate, dar blocajele de livrare sunt de asteptat in unele regiuni.

2. Canada

Autoritatile canadiene au reactionat identic cu cele europeene!

3. Romania

Autoritatile romane nu au descoperit absolut nimic in neregula, si asta desi vaccinul s-a aflat pe piata inca de la inceput, iar Novartis nu a facut nici o informare oficiala ministerului roman al sanatatii, nici macar in extremis. Deci putem spune ca dozele care au ajuns in Romania sunt “perfecte” probabil. Conform principiului: “Hotul neprins este negustor cinstit”!

 

C. Gardasil & Cervarix (Merck & GSK)

1. Franta, Anglia

Franța considera campania premiata de publicitate pentru Gardasil ca fiind falsă și înșelătoare. Un raport recent de știri susține că a existat un val de publicitate falsă al companiilor Merck și GlaxoSmithKline pentru vaccinurile lor anti HPV. SANEVAX a trimis un comunicat de presă în care se raporteaza că in întreaga lume vaccinurile HPV au beneficiat de publicitate falsa. Ei afirmă că, ca urmare a publicității false, Franța a interzis publicitatea pentru Gardasil și multe reclame pentru Cervarix au fost eliminate în Marea Britanie.

Pe 31 august 2010, Franța a interzis complet publicitatea pentru Gardasil ca vaccin anti-cancer în toata țara. Astfel la anuntul Gardasil, o victimă mai puțin a cancerului de col uterin “, Franța, spune’NU’ deoarece interzice anunțurile Gardasil declarând: “În mijlocul furtunii din mass-media in jurul vaccinurilor HPV, presa tradițională a rămas tăcuta în multe probleme critice, nu în ultimul rând a ramas tacuta pe data de 31 august 2010, cand în Franța a fost publicat raportul. De la acea dată, partener de marketing al Merck pentru vaccin Gardasil, a fost compania Sanofli-Pasteur, fiind interzis în mod oficial de la publicitate vaccinul Gardasil pentru prevenirea cancerului de col uterin în toata Franța. Conform documentației publice, directorul general al Agenției Franceze pentru Siguranța Produselor de Sănătate (AFSSAPS) a fost găsit drept sponsor al mai multor anunțuri in favoarea Gardasil, ceea ce reprezinta o încălcare directă a Codului de sănătate publică franceză”.

2. SUA & Europa (restul tarilor)

Acest vaccin nu este interzis in Statele Unite ale Americii asa cum s-a vehiculat cu ceva timp in urma in mass media si este un vaccin autorizat de: FDA (Agentia americana pentru Siguranta Alimentelor si a Medicamentelor), EMEA (Agentia Europeana a Medicamentului) care opereaza pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

2. India

De asemenea, India a avut probleme cu anunțurile vaccinului anti HPV. În decembrie 2009, autoritățile indiene au considerat că publicitatea GlaxoSmithKline a fost menita sa induca în eroare publicul dat fiind modul în care acest producator a facut publicitate Cervarix-ului. Autoritatea de control general in India in materie de medicamente sau IBF; Autoritatea de Reglementare a medicamentelor din India a atras atentia companiei GlaxoSmithKline PLC (GSK) pentru ceea ce ei au numit propagare “ilegala” a vaccinului impotriva cancerului de col uterin Cervarix, prin mass-media.

Ei au declarat ca în momentul în care GlaxoSmithKline a inceput campania de publicitate in vederea promovarii, au apărut în diferite ziare și pe canalele de televiziune anunturi conform carora vaccinul a fost eficace impotriva cancerului de col uterin și aceasta contravine prevederilor legilor indiene in materie de medicamente. IBF a declarat ca in conformitate cu legile in vigoare nu se permite nici o pretenție de a preveni sau vindeca bolile prevazute in textul legii, care include cancerul și totusi anunțurile au spus nu doar acest lucru. În conformitate cu Legea medicamentelor și cosmeticelor, medicamentele vândute în baza de prescriptie medicala nu pot fi promovate și acest lucru include si vaccinurile. India permite doar publicitate pentru medicamente uzuale (OTC).

2. Romania

In privinta profilului de siguranta a vaccinului,  acesta este, bineinteles, autorizat de Agentia Nationala a Medicamentului. Daca nu avea autorizatia nu am putea sa avem campanii de vaccinare, nu-i asa? 

La noi chiar nu este nici o problema cu acest vaccin, asta in viziunea autoritatile care il promoveaza asiduu inca in mediile atat de neinformate din Romania, in privinta esecurilor, urmarilor, lipsei de fertilitate, etc. De ce? Cum de ce? Pentru ca, in fond, in joc, sunt interese mari, extrem de mari. Simplu. Am fi cu adevarat unici daca l-am si legifera prin noul proiect de lege! Cine stie? 

 

D. Prevenar & ActHIB (Pfizer & Sanofi – Aventis)

1. Japonia

Doua vaccinuri produse de Pfizer si Sanofi-Aventis, interzise dupa ce patru copii au murit. Autoritatile japoneze au suspendat utilizarea a doua vaccinuri produse de companiile farmaceutice Pfizer si, respectiv, Sanofi-Aventis, pentru a investiga o posibila legatura a acestora cu moartea a patru copii. Vaccinurile sunt Prevenar produs de grupul american Pfizer, folosit impotriva pneumoniei si ActHIB al firmei franceze Sanofi-Aventis, care previne meningita bacteriana, a anuntat Ministerul Sanatatii citat de presa internationala. Dintre cei patru copii mici, cu varsta mai mica de doi ani si care au murit intre 2 si 4 martie, trei au murit la trei zile dupa administrarea ambelor vaccinuri acum interzise. Doi dintre ei au primit, de asemenea, vaccinul DTP. Al patrulea copil, in varsta de un an, a fost vaccinat cu Prevenar si DTP in ajunul mortii sale. Ministerul a spus ca unii dintre acesti copii au suferit de diverse afectiuni. Prevenar ca si ActHIB sunt comercializate in Japonia de aproximativ doi ani si au fost injectate la aproximativ 1,5 milioane de copii. Autoritatile investigheaza o posibila legatura intre administrarea celor doua vaccinuri si moartea copiilor.

2. Europa

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a hotarat ca beneficiile Prevenar sunt mai mari decat riscurile in ceea ce priveste imunizarea activa impotriva bolilor cauzate de S. pneumoniae, serotipurile 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F si 23F (incluzand sepsisul, meningita, pneumonia, bacteriemia si otita medie acuta) la sugarii si copiii cu varsta de la 2 luni pana la 5 ani. Comitetul a recomandat eliberarea unei autorizatii de introducere pe piata pentru Prevenar. Cu alte cuvinte: “Scapa cine poate!”.

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Prevenar (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt varsaturile, diareea, pierderea apetitului, reactii la locul de injectie (inrosire, intarire, tumefiere sau durere), febra, iritabilitate, somnolenta si somn agitat. Prevenar nu trebuie utilizat la copiii care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la vaccinul streptococic, la oricare alt ingredient continut de Prevenar sau la toxina difterica (o toxina slabita a bacteriei care cauzeaza difteria). La fel ca in cazul tuturor vaccinurilor, daca Prevenar se utilizeaza la bebelusi nascuti foarte prematur, exista riscul ca acestia sa prezinte apnee (scurte intreruperi ale respiratiei). Respiratia acestora trebuie monitorizata pana la trei zile dupa vaccinare.

Comisia Europeana a acordat Wyeth Lederle Vaccines S.A. o autorizatie de introducere pe piata pentru Prevenar, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 2 februarie 2001. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la data de 2 februarie 2006.

3. Romania

La noi autoritatile nu investigheaza nimic decat probabil doar statistic, de aceea si suntem pe un binemeritat prim loc in Europa si tot la fel de binemeritat loc fruntas in lume la numarul deceselor infantile! Pentru ca lor, autoritatilor romane, chiar nu le pasa!

 

***

 

Exista dovezi puternice ca vaccinurile sunt mult mai periculoase atunci când sunt administrate în asociere, decât atunci când sunt injectate separat si la un interval de timp rezonabil. Iar pretul real il reprezinta din pacate tocmai suferinta umana!

Daca vaccinurile sunt atat de sigure, atunci de ce atât de multi copii mici perfect sanatosi brusc colapseaza în autism, la numai cateva ore sau zile dupa vaccinarea multipla? De ce este acest leziuni neurologice reprezinta un fenomen global, care aproape intotdeauna apare la copiii care sunt vaccinati? De ce sunt copiii nevaccinati cu mult mai sanatosi, mai energici, mai inteligenti si mai imuni la boli infectioase?

Industria Big Pharma nu vrea sa va puneti aceste intrebari. Voi ar trebui doar sa acceptati propaganda lor, publicitatea mincinoasa adica, sa va luati dozele de “sanatate” prin vaccin si sa va intoarceti cat mai regulat pentru mai mult, si asta an dupa an. În cazul în care copilul dumneavoastra se imbolnaveste de autism, aceasta vina vi se datoreaza in exclusivitate (mostenirea genetica), si nu este nicidecum a lor (asa dupa cum afirma ei insisi in cazurile grave).

Daca copilul dumneavoastra intra în coma si moare, nu veti mai avea la indemana nici un fel de recurs legal, deoarece exista deja un precedent extrem de periculos: Curtea Suprema a SUA a facut ilegala actionarea în judecata pentru daune a companiilor producatoare de vaccinuri!

Oare nu cumva, tocmai din “intamplare” in proiectul de lege se va strecura insidios si o astfel de idee, foarte bine fundamentata din punct de vedere legal, astfel incat sa fie inatacabila legal?

Decizia Curtii Supreme a SUA, luata in cazul concret al unei victime atestate a vaccinurilor, arata pana unde a ajuns influenta gruparilor industriale farmaceutice. O asemenea de-responsabilizare juridica a negustorilor de sanatate, a producatorilor de vaccinuri, cuplata totodata cu un mediu academic puternic arondat bugetelor dinspre Big Pharma, cu agentiile statale sau mondiale care promoveaza intens vaccinurile in masa (OMS, de pilda), arata ca cei implicati, politicieni si afaceristi verosi.

Scandalul imens de acum 1 an, creat de ancheta Consiliul Europei, care a aratat cum poate sa lucreze industria farmaceutica manipuland frica oamenilor si docilitatea guvernelor nu pare sa fi lasat deloc urme. Ba, mai mult, in Uniunea Europeana, desi s-a dovedit ca un vaccin e nociv, autoritatea principala ii acorda, in continuare, tot sprijinul …

Epidemiologul si deputatul Wolfgang Wodarg denunta intelegerea de tip mafiot dintre OMS si Big Pharma. Campania de vaccinare a fost in acest caz demarata pe baza unei farse istorice! Medicul si deputatul german Wodarg pune in evidenta foarte multe lucruri dubioase legate de procedeul folosit de OMS pentru a declansa campania de vaccinare impotriva “gripei porcine”. Esenta contestarii ramane faptul ca pandemia este un fals inventat pentru “binele” industriei farmaceutice si spre paguba buzunarului si sanatatii omului obisnuit.

Mai tineti minte moartea extrem de suspecta a actorului Tony Tecuceanu?

“Tristete mare pe platoul de filmare a emisiunii “Cronica Carcotasilor”, de la Prima TV. Tony Tecuceanu, indragitul actor care ii interpreteaza magistral pe Adrian Nastase si pe Gigi Becali, se afla internat in stare grava la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” din Capitala. El a fost adus la spital in stare de inconstienta, in Ajunul Craciunului, chiar de catre colegul sau, Serban Huidu, fiind diagnosticat de medici cu gripa porcina(!?). Intre timp, actorul a facut pneumonie, suferind complicatii severe la plamani, motiv pentru care, medicii sunt rezervati in privinta sanselor acestuia de a se insanatosi. De mai bine de doua saptamani, actorul se simtea rau, avea simptome de raceala, insa nu s-a gandit nici o secunda ca ar fi putut contracta virusul AH1N1, iar programul incarcat l-a impiedicat sa mearga la un control medical. Se pare ca plamanii lui Toni au fost afectati in proportie de 85%, iar in aceast moment este tinut in viata cu ajutorul aparatelor, aflandu-se in coma”.

Asadar, toata operatiunea declansata, la noi in Romania, de secretarul de stat dr. Streinu Cercel, precum si de perpetuatorii din sistemul politic, sanitar si mediatic, se bazeaza pe un fals grosolan. Mult zgomot pentru un nimic costisitor si foarte riscant pentru sanatatea noastra. Mai mult, asa cum arata si deputatul german, rolul institutiilor sanitare publice de la noi a fost extrem de rusinos in cazul gripei porcine, deoarece a lipsit orice evaluare critica a deciziei de producere si operationalizare a milioane de doze de vaccinuri. In schimb, in Finlanda si Polonia institutiile sanitare si chiar si liderii politici si-au facut datoria, respingand isteria intentionat propagata de OMS. Au existat si in alte tari critici acerbe la nivel oficial (caci la nivelul populatiei in niciun loc nu a fost primit orbeste si cu bratele deschise) fata de isteria pandemiei si a vaccinului, cum ar fi cazul Germaniei, Turciei, iar in Elvetia vaccinurile nu au fost recomandate femeilor gravide. Numai in tara lui Streinu-Cercel parerea critica se cere a fi penalizata … . Mai trebuie sa adaugam faptul ca vaccinul produs la noi in tara nu e lipsit nici el de componentele riscante denumite, la noi, “excipienti“.

Evident ca evenimentul in sine este relevant si arata pana unde a ajuns cardasia dintre guverne si marile corporatii farmaceutice.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s