Test rapid de calitatea apei

Unii dintre noi suntem extrem de pasionati de acvaristica. Si totusi ne lovim aproape constant de o problema aparent insurmontabila: calitatea apei de la robinet. Colac peste pupaza, uneori “se ia apa” printre altele. Iar vara asta care a trecut a lasat urme … adanci. Cei mai sensibili dintre pestii de acvariu sunt Betta. Pe cat de frumosi pe atat de sensibili.

Uneori ii pierdem cu toate ca ne sunt extrem de dragi. Din pacate pentru noi. Care ii ingrijim cum putem, care investim, care …

Cum ai schimbat apa, daca nu ai luat si masuri de prevedere, cum se umplu, “ca prin farmec de mucegai”, si mor in cateva ore, zbatandu-se si agonizand, luand cu ei si visele celor ce ii ingrijesc cu drag. Tot lovindu-te de problema in cauza, cauti solutii, alternative.

Una ar fi apa plata imbuteliata. Iti spui ca nu are ce sa le faca rau, si incerci. Vai ce eroare grava. In cateva minute, se intorc usor cu burta in sus, fara sa apara vreun semn vizibil, doar culorile devin brusc mai palide, si … gata, s-a mai dus unul. Si brusc iti vine o idee nebuna, ce-ar fi sa compari buletinele de analiza, atat cele de la apa plata imbuteliata la P.E.T./P.V.C. cat si cele de pe site-ul distribuitorului de apa din Bucuresti.

Stupoare, diferente nesemnificative, extrem de mici chiar. Asa ca iar incepi sa cauti o explicatie. Alta!

Despre Betta stim ca face parte din familia Anabantidae, caracterizata prin existenta unui organ respirator suplimentar, descris la prezentarea familiei. Traieste in baltile calde, deficitare in oxigen din Asia de sud-est.

 

Sa fie oare apa de prin baltile acelea mai buna ca apa noastra de la robinet, cea atat de potabila in declaratii. Sau ca cea din P.E.T.-urile cu reclame peste reclame, de sa zici ca putem trai doar cu ea?

Aceasta-i intrebarea?

Iar raspunsul … se lasa inca asteptat, din pacate pentru noi toti, platitorii si traitorii acestor meleaguri.

Oare pana cand?

De ce in alte tari nu se intampla acest lucru, asa cum reiese din forumurile de specialitate si doar noi avem “sansa” sa ne “bucuram” de aceasta situatie cu adevarat paradoxala?

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s