Atentie la … MicroSD carduri!

Putine lucruri sunt atat de importante ca memoria suplimentara de la telefon, camera sau tableta! Mai ales inainte de o vacanta, sau dupa, cand vrei sa vezi ce ai surprins in memoria obiectivului mai mult sau mai putin perfectionat. Pentru ca, doar asa putem sa ne reamintim, peste ani ce si cum a fost si cum a trecut viata, tineretea, etc.

Ei bine azi, tocmai azi, profitand de vremea rea si apasatoare de afara, au picat din senin trei bucati, toate trei aproximativ odata, la interval de doar cateva minute, toate apartinand probabil de acelasi lot, toate luate evident pe aceeasi comanda, din acelasi loc. Straniu veti spune. Eu am alta teorie dar … o lasam pe alta data, sau mai pe la sfarsitul … articolului.

Cum “Paza buna trece primejdia rea”, backup era la toate, dar nu suficient de recent asa ca unele mici “amintiri s-au cam dus, cum altfel, direct “pe Apa Sambetei”, problema nefiind deocamdata rezolvata. Asta e!

Ce nu e deocamdata rezolvat si totodata pare total neplauzibil este sincronismul perfect de care au dat dovada aceste mici cipuri de memorie, nici o teorie a probabilitatii neputand explica o astfel de “intamplare intamplatoare”. Dar probabil ca ele nu se supun acelorasi legi ce guverneaza productia de bunuri de larg consum, dotate fiind cu un revolutionar model de “ceas”, tip clepsidra. Cum s-a scurs nisipul cum s-a dus si … memoria.

In alte parti, un card asemanator si, eventual chiar de la exact acelasi producator “dureaza” ceva mai mult (dupa cum reiese din forumurile verificate rapid cu o infrigurare si nervozitate explicabila) dar “grila” de inlocuire a lor de catre beneficiari este totusi mult mai stransa. Oare de ce? Sa stie ei ceva in plus fata de noi astia din estul salbatic? Diferenta de … salariu isi spune inca odata, daca mai era cazul, evident, cuvantul, asa ca bat-o vina de … locatie. Erau probabil facute pe vapor cand era hula mai mare. Ca pentru noi adica. Prin locurile noastre speri totusi sa dureze ceva mai mult dar, doar speri, pentru ca probabil s-au uitat si producatorii la emisiunea aceea cu surprize, surprize si inca e proaspata si mai mult decat valabila in mintea lor, asa ca … uite un poc cu repetitie, de trei ori, si treaba-i gata. Complet si aproape la unison toate s-au dus… . Ce trist!

***

Sfat: achizitionati aceste memorii din locuri diferite si eventual de la producatori diferiti, tinand cont ca aceste nimicuri nu valoreaza chiar o avere si poate asa veti reusi sa evitati astfel de “intamplari” menite sa va umple de o “bucurie” indescriptibila atat pe dumneavoastra, posesorii, cat si pe producatorii extrem de “nevinovati” dar perfect familiarizati cu astfel de giumbuslucuri, aparent firesti, justificate de nevoia de nou, mai nou, mai lucios, mai … nu stiu cum. Evident toate astea cu nuantele de rigoare corespunzatoare fiecarui caz in parte!

 

Vorba proverbului: “Pentru unii muma, pentru altii ciuma!”.

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s