Libertatea in contextul legilor de tip Big Brother si legii defaimarii

In vremea impuscatului ne ascultau unii, ai nostrii insa. In decembrie ’89 ne-am spus ca s-a terminat cu ascultatul. Unii chiar au trait cu iluzia asta. Si ce sa vezi, tocmai parlamentul cel iubit si ales, impreuna cu presu’ ales atat de facebookian cu un milion de voturi aparute ca din senin peste noapte, ne-au adus tocmai de peste ocean, din leaganul democratiei si  la insistentelor anumitor cercuri de interese reprezentate de cei ce au implementat in multe regiuni democratia lor devenita extem de “originala” si in care exact Legea Big Brother e piesa centrala. Intr-adevar “ne-am luat tara inapoi”. Sloganul a devenit astfel clar mai ales celor ce mai aveau inca o umbra de indoiala asupra problemei identitatii lor. Iar tagma celor ce si-au luat tara inapoi a devenit si ea astfel mult mai … vizibila. Oare ceva, pe undeva, pe acolo, nu cumva pute cumva prea tare?

Si acum stam sa ne intrebam firesc la ce ne-a mai trebuit atunci decembrie ’89, cu jertfele lui cu tot asta daca tot acolo am ajuns. Si concluzia devine pe zi ce trece mai … interesanta.

Cand a disparut flota cei din servicii nu au scos un sunet. Cand a disparut industria, aceeasi au tacut la fel de malc. Cand s-au facut misculatiile soldate cu morti din randul sindicatelor si a liderilor de sindicat de au disparut si fabricile de importanta vitala, aceleasi servicii nu au reactionat in nici un fel. In schimb acum duc o lupta apriga, prin mai toate masinatiunile posibile ca sa acopere adevarul vanzarii lor, sa reintroduca cenzura, ca doar asta le e pregatirea, vointa si asta le e nivelul. Macar de ar mai avea ceva legat de … ai nostri. Avem ceva de reprosat acestei democratii originale, de carton, intronizata dupa ’89 intr-n mod atat de kafkian? Probabil ca … . Acum avem avantajul ca suntem ascultati si urmariti din afara, de altii. Asta progres! Urmeaza apoi dronele si eliminarea celor ce nu vor sa pupe in fund … transoceanic. Ca doar suntem sub sfera exceptionalismului debordant.

Interesant este ca nu invatam nimic, dar absolut nimic din lectiile trecutului si ne lasam azi calcati in picioare tocmai de fii acelorasi lepre care ne-au adus pe cap stalinismul si comunismul, acum exact 70 de ani, si care profitand de faptul ca generatiile de dupa ’89 au studiat cam dupa ureche istoria poporului roman si asta gratie unor ministri ca Abramburica, dar si a ONG-urilor cu profund caracter anti national si anti romanesc, ce isi impart verzisorii cam peste tot, ne interzic acum tocmai acea parte din istoria noastra care a fost strans legata de lupta si rezistenta impotriva comunismului, adica tocmai de lupta impotriva acelorasi care, sub denumirea de divizia Tudor Vladimirescu, ne-au adus cosmarul celor 45 de ani de comunism dar si balamucul de dupa ’89. Sa fie chiar o situatie paradoxala? Cine stie, intelege, cine nu, ar trebui sa se documenteze mai bine asupra identitatii acestor tovarasi dar mai ales asupra urmasilor acestora, unii dintre ei pastrandu-si inca numele!

Coruptii din parlament, ce detin acum puterea, dau legi “cu directie” de mult timp. Dar mai dau inca ceva. Anume legi menite sa le apere pielea de legislatia si justitia si asa terfelita din greu de aceeasi. Asa ca, in baza acelorasi legi va trebui sa invatam ca litera din Constitutie, referitoare la libertatea de expresie, constiinta si exprimare a devenit clar o simpla vorba in vant! In curand vor obtine acordul si vor modifica constitutia in asa fel incat unii termeni sa devina ceea ce trebuie, adica … colonie, cuvintele national, unitar, disparand cu desavarsire, vorba marinarului, trebuie sa cedam suveranitatea cat mai … repede. Probabil ca vrea sa revina in viata politica ca sa-si desavareasca precedentele cedari succesive de suveranitate! Si sa distruga complet sferele de putere romanesti inca prezente.

Deci, altfel spus, statul totalitar bate la usa. Si nimeni nu se sesizeaza, si nimeni nu iese in strada. Intr-atat sa ne fi prostit in ultimii ani incat suntem dispusi sa renuntam la libertatea castigata atat de greu si prin sacrificiul atator oameni declarati azi “indezirabili” de democratia de import ce ni se aplica? Daca lucrurile stau asa, atunci putem fi intr-adevar mandri si asta de cel putin doua ori, odata ca suntem romani si ca doar la noi in tara strainii si alogenii proaspat naturalizati pot face asa ceva si, o a doua oara, ca suntem condusi doar de puscariabili si incompatibili, puscariabili care au ajuns sa ne reprezinta din pacate interesele in fata lumii, dupa masluirea cu sprijinul si concursul acelor servicii de mult aservite intereselor altor natiuni. Si dupa care noi, simplii cetateni ai Romaniei,  suntem aspru judecati si condamnati, cand iesim in afara tarii, de am ajuns niste paria ai Europei. Mai rar atata vanzare, extinsa la nivel national. Si prostie …

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s