Comparatie …

Viata romanului astazi este mult mai rea decat inainte de ‘89 desi putini sunt dispusi sa recunoasca acest adevar crunt.

Stati, nu sariti de … in sus ca o sa va explic imediat la ce ma refer:

 

1. Mancarea

Inainte de ‘89 numarul de aditivi folositi tindea spre zero, doar ceva soia in mezeluri si restul carne.

Dupa ‘89 gratie adoptarii de catre penali a Codexului Alimentar nici produsele de baza nu au scapat neaditivate si aici ma refer la sare, zahar, ulei, fainuri. Toate au devenit pline de E-uri si toate sunt cu risc extrem de ridicat de aparitie a unor boli grave.

 

2. Aerul

Inainte de ‘89 cerul era senin iar vremea era cum dadea Dumnezeu.

Dupa ‘89 cerul e brazdat de darele chimice imprastiate “inginereste” de noii nostri stapani iar efectele spontane se manifesta prin boli aparute subit, ba in nordul tarii, ba in estul ei, cu sufocare, cu intepaturi la inima, cu o sumedenie de efecte negative dar atent neglijate de autoritati. Evident ca lingaii se fac ca nu vad absolut nimic iar autoritatile se fac si ele ca ploua. Iar intoxicarea, seceta si salturile bruste de temperatura sunt la ele acasa.

 

3. Apa de la robinet

Inainte de ‘89 apa era tratata dupa un normativ corect si nu se inregistrau epidemii de hepatita ca acum.

Dupa ‘89 apa este tratata “stiintific”, legile s-au schimbat, ca doar ne-am aliniat la vest, calitatea apei de la robinet este in majoritatea cazurrilor execrabila iar imbolnavirile se tin lant, vezi cazul Buzaului unde cartiere intregi fac ritmic hepatita! Asa o frecventa ar trebui sa dea de gandit multora dar surpriza. Nu da!

 

4. Apa imbuteliata

Inainte de ‘89 apa imbuteliata se gasea doar la sticla se sticla.

Dupa ‘89 rar gasesti apa la sticla de sticla majoritatea fiind imbuteliata la sticle de plastic cu diverse probleme si toxicitati dupa tipul de plastic utilizat (vezi articolele anterioare)

 

5. Vaccinurile

Inainte de ‘89 se facea cate unul odata iar medicul care facea vaccinarea raspundea cu capul. Vaccinurile erau produse in institutii de prestigiu, romanesti.

Dupa ‘89 medicii, putini la numar si total co-interesati material fac vaccinari la pachet, autismul e in floare iar impunerea anumitor vaccinuri se vrea facuta la pachet, printr-o lege adusa din afara si cu beneficiari, cum altfel decat evident externi.

 

6. Agricultura

Inainte de ‘89 plantele erau doar ameliorate. Aparuse cartoful dulce romanesc, kiwi-ul romanesc.

Dupa ‘89 Monsanto, prin numerosii politicieni impusi la conducerea ministerului de resort au “adus” minunatele beneficii ale organismelor modificate genetic in laboratoarele din afara iar rezultatele consumului acestora abia acum incep sa apara. Legislatia europeana este efectiv ocolita de trepadusii concernului impus de conducerea transatlanticilor ca parte a democratizarii iar culturile de modificate genetic infloresc precum ciupercile dupa ploaie, organele abilitate constatand doar incalcarea prevederilor legale, nu si aplicarea de masuri coercitive, ca doar nu o sa ne suparam … stapanii cei noi.

 

7. Industria

Inainte de ‘89 era si facea concurenta cu succes firmelor vestice.

Dupa ‘89 firmele vestice carora li se facea concurenta, prin interpusi si trepadusi cu abilitate si atent supravegheati de servicii au pus rapid la cota zero tot ce era bun, ARO, Tractorul, Fabrica de tevi sudate, presa de gargarite, toate disparand in vesnica tranzitie, mijloc de implementare si democratizare a societatii romanesti.

 

8. Drogurile

Inainte de ‘89 erau un fenomen rar si oarecum sub controlul autoritatilor.

Dupa ‘89 au devenit un fenomen de masa, recenta dezvaluire a posibilitatii legalizarii lor pentru consum fiind ultima gluma din lungul lant al slabiciunilor adus de stapani.

 

9. Flota comerciala

Inainte de ‘89 era a patra din lume si aducea venituri substantiale.

Dupa ‘89 prin “grija” lichelelor a devenit parte integranta in flota altor tari.

 

10. Armata

Inainte de ‘89 era o armata relativ bine inzestrata, dar cu oameni dedicati, cu joburi sigure, care nu serveau intereselle corporatiilor energetice iar soldatii erau exclusiv ai Romaniei. Complexul industrial militar producea si aducea bani buni la buget.

Dupa ‘89 armata a devenit o noua “jucarie” incapabila sa apere teritoriul Romaniei dar capabila sa trimita mercenari in mai toate teatrele de operatiuni ale unchiului Sam. “Eroii” de azi lupta pentru binele nostru prin reprezentanti. Acum odata cu agitatia produsa de Rusia in Siria, brusc e nevoie de carne de tun si trepadusii vor sa convinga populatia ca lupta pentru … ca unchiul Sam sa puna mana pe statia de benzina. Cu orice pret. Chiar cu pretul disparitiei noastre ca neam. Unchiul asta, inca de la nastere, tot intr-un razboi a tinut-o, democratizand tot ce era de democratizat si luand drept rasplata toate resursele disponibile. De aceea acest tip de democratie se numeste de tip 2.0 sau reloaded.

 

11. Datoriile

Inainte de ‘89 platite integral, cu sacrificii imense, dar eram complet liberi de orice magarie a FMI-ului care deja are o reputatie excelenta in materie de falimentare a unor tari din intreaga lume (Argentina e doar unul din exemplele relativ recente) printre care se numara din pacate si Romania.

Dupa ‘89 datoriile depasesc deja 200 miliarde si continuam cu schema de tip Ponzi ca doar totul a devenit un jaf continuu.

 

12. Bancile

Inainte de ‘89 nu ti se luau din banii depusi prin tertipuri de tip camatarie pe fata, scoteai un profit, mic dar prezent. Te ajutau sa-ti iei casa.

Dupa ‘89 ti se iau efectiv din bani prin tertipuri si clauze ascunse de poti ramane cu zero lei rapid. Si toti nu zic nici malc in fata nemuritorului vanzator de la conducerea BNR, cel pe care ANI l-a prins cu mata in sac. Ca doar e bun si face ce trebuie … pentru altii. Te ajuta sa ramai fara casa.

 

13. Judetele

Inainte de ‘89 erau cat de cat sustinute iar industria si agricultura incet dar sigur isi facea simtita prezenta.

Dupa ‘89 “criteriile regionalizarii” impuse de javrele din afara, de cei vesnic aflati in penumbra oferita de plusul din spatele scenei vor duce curand la federalizarea Romaniei, obiectiv urmarit de cei mari, asa numitii nostri aliati, si care vor sa mulga mai usor din bucate. Cam ca din Iugoslavia daca se poate.

 

14. Religia

Inainte de ‘89 colaboratorii si adevaratii slujitori ai Domnului coexistau relativ pasnic, iar religia oficiala era cea ortodoxa.

Dupa ‘89 unii ne-au vrut mai homosexuali, si prin fundatii sorosiste, cu marinei si avocatei accept-am tot rahatul ce ni se baga pe gat, parazi ale … comunitatilor, lipsind din peisaj parada normalitatii. Asa ca au inceput lupta cu biserica ortodoxa scotand la suprafata tocmai scursorile infiltrate si care au transformat biserica in afacere. Ca deh, asa-i la noi. Marea gresala a fost ca nu s-a autocuratat, din interior evitand astfel aparitia unor articole in presa tabloidizata. Dar credinta merge inainte indiferent de dorintele lor.

 

14. Presa

Inainte de ‘89 aservita conducatorului iubit si tarii. Erau si lucruri bune nu doar articole de lauda, desi acestea din urma erau predominante.

Dupa ‘89 presa romaneasca dispare incet, fiind inlocuta usor de capitalul strain. Iar rezultatele le vedem cu totii.

 

15. Televiziunea

Inainte de ‘89 propaganda de stanga si cam atat. Uneori se promovau si adevaratele valori – olimpici, realizari tehnice. Aveai televizor color si program de 4 ore. Noroc cu bulgarii, sarbii, ungurii si rusii, ca ei aveau program normal.

Dupa ‘89 propaganda de … (santata) si promovarea non valorilor, a scursorilor, a rapandulelor. Nu merita deschis tembelizorul nici macar pentru 2 ore, decat daca vrei sa inghiti noua propaganda prin reclama, altfel piesa inutila dar necesara ca doar da bine la prima … impresie.

 

14. Serviciile.

Inainte de ‘89, cu mici exceptii, serveau doar intereselor tarii, fie aduceau tehnologie, fie verificau proiecte de dezvoltare de fabrici, uzine, rafinarii, fie desfasurau activitati specifice. Nu ma refer aici la cei cu ascultatul, ei fiind scursorile din sistem, cu patru clase cel mult dar cu doctrina adusa pe tancuri de Pauker, Brukner, Tismanski, Neuländer  si altii.

Dupa ‘89, cu mici exceptii servesc interesele alogenilor veniti de peste marea … si lupta cu efective sporite substantial pentru “binele nostru” prin legi democratice de tip Big Brother, legi impuse de anumite  reprezentante ale sexului … slab venite de peste marea cea mare. Cand au disparut flota si industria erau evident in adormire, acum si-au revenit brusc si vor sa ne asculte toate pasurile si oftaturile! Asta pentru ca merge si asa iar vanzoleala din decembrie a fost doar o intamplare nefericita, cu morti care s-au impuscat singuri cu diversiuni radio si TV, cu multa prostire pe fata. Si tot nu am aflat cine a tras in noi dupa 22. Si nici nu o sa aflam prea … curand. E mai usor cu … ascultatul.

 

15. Mafia tiganeasca, mafia imobiliara

Inainte de ‘89 era sub controlul MAI si serviciilor. Pe cale de disparitie.

Dupa ‘89 este sub controlul direct celor doua institutii. In plina inflorire, mai ales in timpul domniei marinelului la conducerea PMB. Unii trag si acum ponoasele dar asa e la noi.

 

16. Locurile de munca

Inainte de ‘89 erau vrem nu vrem sa recunoastem era de lucru pentru toata lumea.

Dupa ‘89 nu mai sunt ca nu mai este unde, asa ca afara slugi la straini. Cam un sfert din populatie gratie lui …escu si marinelului care ne-ar fi vrut pe toti plecati daca se poate. Ca doar avea el pe cine sa aduca!

 

17. Istoria

Inainte de ‘89 sedescopereau noi situri arheologice, se protejau cele existente, istoria era cat de cat cea reala, exceptand inflorirea adusa conducatorului si partidului unic.

Dupa ‘89 istoria ne este rescrisa de noii aliati prin numeroasele ONG-uri care au interese clare. Asa ca tot ne indepartam de adevar, pe zi ce trece. Siturile arheologice sunt utilizate drept materiale de constructie sau pradate de traficantii de podoabe dacice. Totul se vinde, respectul pentru trecut e nul, zero barat.

 

18. Calea ferata

Inainte de ‘89 eram printre cele mai bine acoperite tari la capitolul transport feroviar de marfuri si persoane.

Dupa ‘89 pe cale de disparitie, si asta la propriu din pacate.

 

19. Alegerile

Inainte de ‘89 un simulacru

Dupa ‘89 un simulacru cu circ, serviciile decid ca doar ele numara voturile, lazile cu voturi aparand din te miri ce canalizare sau bena de gunoi, si asta inainte chiar de numararea lor

 

20. Moneda nationala

Inainte de ‘89 avea cu adevarat valoare, leul era o moneda stabila si puternic sustinuta de economia romaneasca.

Dupa ‘89 are o valoare fluctuanta, moneda fiind sustinuta printr-o economie total nefunctionala. Suntem la cheremul speculantilor si speculatiilor financiare.

 

In loc de concluzie

Pentru toti propagandistii, fie ei de la rasarit sau de la apus, pentru mine tot un drac reprezinta, acelasi rahat adica, mai pe romaneste fie spus.

Nimic nu s-a schimbat in bine in viata reala a omului simplu, care isi vede de treaba lui si care ajunge la fel ca inainte, tot prin reprezentantii lui politici in diverse zone rupte parca din paradis.

Atat doar ca de aceasta data reprezentantii se duc sa viziteze aceste locuri fie ca sa-si ascunda averile ilicite, fie ca sa-si traiasca erotismul debordant cu vreo pitipoanca de trei parale.

De ascultat tot ascultat este, tot o existenta mizera are, tot se zbate, tot urla in sufletul lui si tot nu-l aude nimeni si nu se schimba nimic. Acum insa e urmarit non stop prin intermediul tehnicii moderne – GSM-ul cel nou si destept adica.

O schimbare reala din punct de vedere politic s-ar putea realiza doar printr-o noua revolutie care sa mature efectiv leprele dezvoltate deja peste masura in tot si in toate. Si evident trebuie inceputa prin arestarea integrala a penalilor, abramburicilor si spagarilor din parlament. Asta ca sa raspunda pentru faptele lor mai mult decat “glorioase”.

 

Cand iese in afara tarii romanul tot umilit este dar de aceasta data nu din cauza lui ci din vina impostorilor din parlament, impostori care au introdus denumirea de rom in locul celei de tigan (exact aceleasi ONG-uri sorosiste) in idea sporirii confuziei rom – roman si culpabilizarii in corpore.

Cand se duce la lucru romanul tot platit prost este, cand vine la doctor tot spaga da, cand … .

Dar are vesnic circ. La tembelizor.

Asta da progres!

Digg This

Leave a comment