Cuptorul cu microunde, prieten sau dusman de moarte?

Sincer mi-as dori ca toti cei ce cititi acest articol, sa intelegeti ca, utilizarea acestei inventii la gatirea si incalzirea mancarii este una din cele mai rele idei pentru sanatate, atat a dumneavoastra cat si a celor din jur.

Cand porniti cuptorul, asta daca nu reusesc sa va conving ca va omoriti singur, aveti macar grija sa nu stati in preajma, ci la o distanta de cel putin 2 metri, functie de puterea cu care este echipat.

A stationa in fata usii cuptorului, cat timp acesta functioneaza este probabil una din ideile “crete” pe care sa nu o puneti niciodata in practica. Va va costa enorm!

Principiul de lucru al cuptorului cu microunde

Cuptorul cu microunde este un generator de microunde, un magnetron.
Magnetronul este un oscilator de putere in microunde. El lucreaza in regim de purtatoare sau impuls. In radiatie continua poate debita puteri de microunde de ordinul 20kW cu randament de 80%,iar in regim de impuls puteri de megawati, intrucat puterea de varf Pv si puterea medie Pm, corespunde raportului intre perioada de repetitie T si durata impulsului. Banda de frecvente de lucru este ingusta deoarece magnetronul utilizeaza cavitati rezonante incorporate intr-un anod metalic masiv de obicei din Cu. Intre anod si catod se aplica o tensiune continua de ordinul miilor de volti.
Datorita cavitatilor rezonante prevazute in anod, campul electromagnetic de microunde are la rezonanta intensitate mare,astfel incat in obtinerea puterii de microunde prin franarea electronilor, contribuie atat interactiunea indelungata camp electric electron, cat si intensitatea mare a campului electric.
Interactiunea are loc in timp ce electronii se deplaseaza in jurul catodului, in spatiul anod-catod.

Magnetronul este un element esential in generarea energiei de microunde , el transformind frecventa retelei de 50 Hz in inalta frecventa 2,451GHz. Este un tub vidat de geometrie cilindrica avind 2 electrizi anod si catod.

Anodul este realizat din cupru si consta din mai multe cavitati care formeaza circuite rezonante. Una din aceste cavitati contine o antena care permite extragerea energiei si transmiterea ei in exterior.
Catodul are in general forma elicoidala este realizat din wolfram se incalzeste pana la temperatura de 2000 [K] datorita aplicarii unei tensiuni cuprinse intre 5-10 V si in plus catodul este plasat la un potential negativ de tensiune intre 6-10kV.
Aceste magnetroane pot functiona in regim continuu sau in impulsuri dand puteri de ordinul zecilor de kw cu un randament de 70%.
Functionarea magnetronului se bazeaza pe transferul de energie pe care il realizeaza electronii in spatiul de interactiune. Electronii absorb energie de la sursa de tensiune anodica si o cedeaza prin intermediul campului electric de inalta frecventa cavitatilor rezonante.
Sub actiunea campului electric creat de tensiunea anodica si a campului magnetic creat de magnet sau electromagnet electronii se pun in miscare descriind traiectoria sub forma unor bucle succesive denumite cicloide.

Aceste ciclode sunt caracterizate printr-o viteza de translatie, si o viteza de rotatie.
Cand viteza de transfer si cea de rotatie sunt egale inelele sunt cicloide.

Electronii care se deplaseaza in sensul liniilor de camp sunt franati si cedeaza o parte din energia lor cinetica. Electronii care se misca in sens contrar liniilor de camp sunt accelerati si absorb energia de la campuri de inalta frecventa. Pentru ca energia cedata de electroni sa fie mai mare decat energia primita si magnetronul sa functioneze cu un randament bun trebuie ca pe o parte sa se mareasca numarul de electroni franati iar pe de alta parte sa se micsoreze numarul de electroni accelerati. In afara de aceasta este necesar ca timpul necesar in care electronii utili adica cei franati se deplaseaza de la o fanta la alta sa corespunda cu jumatate din perioada oscilatiilor de inalta frecventa, pentru ca astfel sa se gaseasca in dreptul fiecarei fante tot un camp franat . Elecronii franati descriu bucle mai largi ramanand mai mult timp in spatiul de interactiune si trecand prin fata mai multor fante ei cedeaza o cantitate de energie mai mare campului.
Influenta hotaratoare asupra performantelor si asupra fiabilitatii magnetronului o are catodul datorita caracteristicii sale de emisie electronica emisie care se
masoara in [A/cm^2]. In cazul magnetronului eliberarea din metal a electronilor se produce prin emisie termoelectronica pe seama energiei termice furnizata
de catodul incalzit fenomen puternic dependent de temperatura si de materialul catodului.
In magnetron doar o parte a caldurii catodului se produce datorita curentului de incalzire, cealalta parte destul de insemata provine de la electronii de faza
nefavorabila a caror energie cinetica se transforma in caldura prin bombardarea regresiva ciocnind neelastic catodul. La magnetroanele de tip radar adica acele
magnetroane care functioneaza in impulsuri dupa o scurta perioada de incalzire circuitul de filament este dereglat si incalzirea este asigurata in continuare de
bombardamentul electronilor de faza nefavorabila Pentru realizarea catozilor se utilizeaza sarma de wolfram toriat, timp de lucru pentru acesta este de 1900 – 1950[K]. Pentru wolfram toriat la temperatura de 1900[K] densitatea curentului de saturatie este de j s =10[A/cm^2 ]. Temperatura de topire a Wolframului
este 3370[0C]. Cresterea temperaturii de lucru asigura o crestere rapida a emisiei dar cauzeaza in mod nedorit reducerea accentuata a duratei de viata a
catodului. Alegand temperaturi de lucru mai joase scaderea emisiei poate fi compensata prin marirea suprafetei de emisie deci prin marirea dimensiunilor
catodului. Catozii realizati din Wolfram toriat au o emisivitate de aproximativ 1000de ori mai mare decat cei realizati Wolfram pur la aceeasi temperatura de
functionare. Activarea catozilor din Wolfram toriat se face in timpul vitarii magnetronului dupa care se tin timp de ore la o temperatura de 210[K] timp in care
emisia electronica creste la valoarea nominala. La o crestere a temperaturi in intervalul 2400-2500[K] corespunde o crestere de 2,6 ori a emisiei electronice
in timp ce viteza de evaporare este de 5,8 mai mare.

Efectele utilizarii magnetronului asupra alimentelor

Incalzirea mancarii, conform partii teoretice, se bazeaza deci pe introducerea acesteia in zona de “camp elecromagnetic” generat si bombardarea acesteia cu electronii accelerati de magnetron in paralel cu cresterea vibratiei. Vibratia si bombardamentul intens cu electroni accelerati determina incalzirea de la interior la exterior a mancarii, laptelui. Fenomenul genereaza evident radicali liberi, cu durata mai mare sau mai mica de viata, dar care nu-si inceteaza existenta instantaneu in momentul in care scoatem mancarea din cuptor, si o consumam calda fiind!

Putem spune, fara sa gresim prea mult, ca aparatul cu microunde “bombardeaza nuclear” mancarea la nivel celular. Gătitul cu un cuptor cu microunde distruge astfel majoritatea substantelor nutritive din alimente (in ciuda a zeci de studii care “contrazic” aceasta situatie!) care lupta impotriva cancerului (antioxidantii) și promovează totodata deficientele nutritionale rezultate in mod evident din proces.

Nu te lăsa păcălit de aparențe!
Ce e cu adevarat inselator in cazul gătitului cu microunde este faptul că produsele alimentare încă pare a fi în esență aceleași, dar la nivel celular, e ca și cum un război nuclear a avut loc in interiorul lor. Structura moleculara naturala este practic decimata. Dacă ai putea vedea produsele alimentare incalzite cu microunde cu un microscop electronic, nu le-ai mai mânca niciodata, pentru că ai vedea si cunoaște efectele dezastruoase asupra a tot ce constituia factor nutrițional, exact asa cum se petrec în realitate.

In cele ce urmeaza vom prezenta pe scurt cateva din testele facute asupra actiunii microundelor folosite in aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple si pot fi facute de oricine.

Va invit chiar sa le incercati si sa constatati si singuri “beneficiile inestimabile” ale cuptorului cu microunde! E singurul mod de a va convinge!

Daca v-ati intrebat vreodata in legatura cu proprietatile alimentelor gatite la microunde, acesta este un experiment pe care il puteti face acasa: puneti seminte de plante (grau, fasole etc), in doua ghivece. In aceste ghivece puteti folosi in loc de pamant – vata, sau alt material pe care sa puneti semintele, fara sa le inecati in apa si fara sa stea uscate. Vata permite observarea mult mai buna a fenomenelor.

Unul dintre ghivece va fi udat cu apa obisnuita, iar celalalt doar cu apa din aceasi sursa ca si primul, dar care a fost mai intai tinuta in cuptorul cu microunde, incalzita la fierbere si apoi lasata sa se raceasca la temperatura camerei.
Rezultatele testului sunt uimitoare si se va constata faptul ca semintele care au fost udate doar cu apa de la microunde, in marea lor majoritate, nu vor creste aproape deloc si, de fapt, multe dintre ele nici nu vor incolti.Sanatos, nu-i asa?

Tinand cont de faptul ca intr-un organism normal, mai mult de 63% din greutate o reprezinta apa, iar in cazul copiilor mici procentul este si mai mare, oricine isi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra starii de vitalitate si sanatate.

O posibila explicatie a acestui fenomen este faptul ca in mod normal apa pura de izvor, sau apa care nu a fost prelucrata prea mult are moleculele cu orientare levogira (are sensul de rotatie spre stanga, este APA VIE din basmele romanesti!).
Apa poluata, in schimb, precum si apa care a fost tinuta la microunde, are moleculele cu orientare dextrogira (se roteste spre dreapta, este APA MOARTA din basmele stramosilor nostri!).

S-a constatat ca orientarea levogira a moleculelor apei este foarte sanatoasa pentru organism, iar cea dextrogira – dimpotriva – are efecte de imbatranire prematura, pierderea vitalitatii, incetinirea activitatilor celulare si cancer.

In 1989, biologul elvetian Dr.Hans Hertel (in acelasi timp si alti cercetatori din domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt saptamani, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange.

S-a constatat ca atunci cand se mananca mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL “colesterolul bun”, in comparatie cu “colesterolul rau”.

S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat ca: “efectele masurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiei bolilor si care indica inceputul unui proces cancerigen“.

Cuptoarele cu microunde ”prajesc” mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare.

In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti ”componente radiolitice”, care nu se gasesc in natura.

Microundele distrug viata

In mod semnificativ, microundele sunt folosite in ingineria genetica pentru a neutraliza forta vitala a unei celule, pentru ca aceasta sa poata fi manipulata.

Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor.
Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede.

La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal, spitalele incalzesc sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner si Prof. Dr. Richard Quinn de la Universi-tatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mama. Concluzia este ca “tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)”.

Dupa mai multe cercetari, Kerner a publicat in aprilie 1992 concluziile conform carora “tratarea cu microunde prin ea insasi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obisnuit de incalzire”.

In plus, la o emisiune de radio a Universitatii din Minnesota, s-a aratat ca “microundele nu sunt recomandate pentru incalzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Incalzind laptele la microunde, apar anumite modificari ale acestuia. Astfel, se constata pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietati protectoare”.

Un alt studiu la Viena avertizeaza ca incalzirea la microunde a laptelui poate duce la “modificari structurale, functionale si imunologice” si ca microundele transforma aminoacidul L-prolina in D-prolina, o toxina recunoscuta care afecteaza sistemul nervos, ficatul si copiii.

In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor:
– Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala;
– Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;
– Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase;
– Creste numarul de celule canceroase din sange;
– Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire);
– Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemlor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati;
– Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni;
– De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde a generat o serie de probleme de sanatate !!!
Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au aratat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde.

Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit ”rau si obosita” intr-o zi, si a constatat ca, de fapt, consumase la restaurant mancare pregatita la microunde. In practica ei, Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde.

Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: “Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde”.

In loc de concluzii

Microundele decimeaza absolut toata valoarea nutritivă a alimentelor, distrug chiar vitaminele si fitonutrientii, adica exact substantele care previn bolile și sunt capabile să susțină stare bună si foarte buna de sănătate. Studiile anterioare au aratat ca aproape 98% din nutrientii de combatere a cancerului din broccoli, de exemplu, sunt distrusi prin expunerea la microunde.
Pentru a înțelege de ce, trebuie să se înțeleagă natura vitaminelor si fitonutrientilor (substante nutritive de baza din plante). Acestea sunt molecule foarte delicate, instabile (extrem de reactive) care sunt afectate de factori ca temperatura, pH. Ele sunt deci ușor distruse de căldură, motiv pentru care alimentele vegetale crude contin mult mai multe substante nutritive vegetale comparativ cu alimentele gătite.

Carotenoidele, antioxidanții și alte molecule, cum ar fi DIM (prezente în broccoli) sau antociani (în porumbul violet, struguri) sunt toate ușor distruse de energia microundelor.
Gatitul cu microunde este probabil cel mai rău mod de a găti alimentele deoarece microundele excita moleculele de apă din interiorul matricii legumelor si fructelor indiferent ce gătim, cauzând ca fenomenul de incălzire să aiba loc din interior spre exterior si nu invers, ca in modul gatitului traditional.
Alimentele preparate la microunde nu sunt doar mâncare “moarta” la fiecare nivel, este hrană care a fost deconstruita molecular, nelăsând nimic, doar calorii goale, fibre si minerale. Practic, întregul ansamblu de vitamine și conținutul fitonutrient al legumelor si fructelor fost distrus.
Dacă vrei să mănânci într-un mod sănătos, asigura-te că o parte semnificativă a dietei tale este de origine vegetala, plante adica (legume si fructe crude in special). Este bine sa mananci ceva gatit cu aburi, amestecate cu cele prajite (rar) sau chiar legume la gratar, dar in cazul grill-ului produselor alimentare, trebuie evitata arderea excesiva, deoarece toate părțile arse conțin cauzatoare de cancer, substante chimice toxice, care promovează cancerul de colon, in primul rand.

Amintiți-vă, o persoană care gătește o mulțime de alimente la cuptorul cu microunde va avea în mod inevitabil deficiențe nutriționale cronice care vor promova dezvoltarea unor boli grave, precum cancer, diabet, boli osoase, pierderea functiei cerebrale, boli de inima si multe alte probleme de sanatate. Oamenii sănătoși in societatea actuala sunt, de obicei, cei care folosesc cel mai rar sau deloc cuptorul cu microunde pentru “gatitul” sau “incalzirea” alimentelor lor.

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s