Initium (BASF) – in Romania din 2010 … (experimentul continua … populatia rezista)

Acest fungicid se aplica, conform intelegerii dintre fostul comisar european pe probleme de agricultura, dl. Ciolos si concernul BASF (ianuarie 2010), in absolut toata Romania, la:

    culturile de struguri,
    culturi de hamei,
    culturile de Brassica,
    culturile de legume bulboase,
    culturile de legume care fructifica,
    culturile de legume cu frunze comestibile,
    culturile de telina,
    culturile de cartofi,
    culturile de dovlecei,
    culturile de salata verde,
    culturile de pepeni galbeni,
    culturile de pepeni verzi,
    culturile de rosii,
    culturile de castraveti,
    culturile de ceapa.

Culturile de meri (pomi fructiferi) sunt extrem de sensibile la ametoctradin (INITIUM)! Numeroase metode analitice au fost dezvoltate pentru a determina prezenta fungicidului in fructele marului!

Observatie Generala: Prin urmare toate produsele obtinute direct sau indirect, prin stoarcere, fierbere, coacere, fermentatie, etc., contin contaminantul numit INITIUM! Toate animalele hranite cu aceste produse vegetale sau cu resturile lor sunt si ele contaminate cu INITIUM!

Observatia 1: Specialitatile de paine cu continut de cartofi (painea cu cartofi – traditionala din zona Rasnov – Brasov dar si specialitatile ardelenesti de paine cu ceapa si cartof), ceapa (painea neagra cu ceapa – Nordul tarii, Bucovina) sunt si ele surse de contaminare cu initium pentru populatie.

Degeaba diverse asa-zise autoritati in domeniu tot dau asigurari privind lipsa contaminarii cu initium la paine atata timp cat cartofii si/sau diverse subproduse din cartof sunt utilizati/e la fabricarea painii, asa cum reiese din inscriptia de pe eticheta, inscriptie in care, intamplator sau nu, amidonul din cartof este apropape nelipsit (98% din painile analizate). Atata timp cat culturile de cartofii au fost tratate “din belsug” cu initium, “sa fie adica!” (ca doar producatorului i s-a pus in vedere, negru pe alb, faptul ca produsul cu initium grabeste maturarea legumelor si fructelor si scurteaza substantial timpul scurs pana la recoltare, si el, Maria Sa Producatorul vrea sa fie cat mai multa si cat mai mare productia si da-i si pune, cu sacul, cu lopata, cu … adica fara … cap) riscul contaminarii cu initium este mai puternic ca niciodata, aceasta substanta fiind in mod cert o prezenta decelabila analitic in absolut toate produsele si subprodusele rezultate/obtinute din aceasta materie prima!

Observatia 2: Toate produsele obtinute fie direct fie indirect, din struguri, borhot, must sunt in mod sigur contaminate cu initium.

Astfel, vinul si varietatile lui mai mult sau mai putin alcoolice sunt si ele in mod cert contaminate in diferite proportii, decelabile analitic!

La fel, mustul dulce, timpuriu si mustul aspru (cu fermentatie vizibila) sunt si ele in mod cert contaminate in diferite proportii, evident decelabile analitic!

Observatia 3: Carnea animalelor hranite cu borhot, resturi de legume (cartofi, rosii, ceapa, castraveti, dovlecei, pepene, salata verde), sigur contin si initium, fie ca vorbim aici de carnea propriu-zisa, fie ca luam in considerare organele interne (in special ficatul!), fie subprodusele din carne, carne provenind de la porci, vaci, oi, capre sau chiar pasari de curte sau de crescatorie, hranite si ele cu legume/resturi vegetale provenind de la culturi in prealabil tratate cu initium!

Observatia 4: Toate produsele alimentare, indiferent de procedeul de obtinere (fierbere, coacere, prajire, stoarcere, uscare, fermentatie lactica, muraturi in sare, muraturi in otet, amestec gen zacusca, dulceata (de gogonele), etc.) toate acestea continand fie rosii, fie castraveti, fie ceapa, fie dovlecei, fie salata verde autohtone, fie amestecuri si combinatii intre ele, de diverse proportii,  legume tratate adica, cu initium evident, sunt contaminate si deci si toate produsele si subprodusele obtinute din aceste legume sunt si ele contaminate.

Observatia 5: Toate pateurile, fie ele vegetale (de post), fie ele animale, continand cartof (subproduse din cartof) rosii, ceapa, sunt in mod cert contaminate.

Observatia 6: Toate bauturile alcoolice, fie cu alcool din fermentatie, fie cu alcool adaugat (fermentatia cartofului) sunt contaminate.

Observatia 7: Toate tipurile de bere si toate bauturile alcoolice si nealcoolice fermentate, obtinute cu / din hamei, hamei cultivat in Romania, intrucat si aceasta cultura este tratata cu fungicidul initium.

Observatia 8: Merele si produsele obtinute din mere (suc, gem, piure, placinta), provenind din zone in care se aplica deja intensiv fungicidul sunt la randul lor in mod cert contaminate cu INITIUM!

***

Ma opresc aici.

Concluziile le trageti singuri, eu m-am plictisit deja de … .

Caut solutii radicale.

Repede, cat mai repede.

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s