Plastice, plastice, peste tot plastice!

Le vedem deja la intrarea in orase, din tren sau masina. Le vedem la iesirea din orase, munti de peturi, cutii, pungi, colorate, decolorate, dar prezente peste tot.

Din creierii muntilor pana in Dunare si Marea Neagra, plutind, luate de vant ….

Ma intreb adesea ce vor gasi niste eventuali arheologi daca lumea asta ar disparea brusc. Si raspunsul unic la care m-am gandit a fost: PLASTICE. Adevarata civilizatie a plasticului, inceputa la sfarsitul razboiului al II-lea mondial si dezvoltata la rang de civilizatie.

Daca ar fi biodegradabile nu ar fi nici o problema, DAR NU SUNT!

Daca ar fi sanatoase, atunci nu ar distruge ecosisteme intregi, DAR NU SUNT!

Si totusi ne imbracam in plastic, respiram plastic, bem din plastic si mancam din plastic. Suntem, incet, incet, plini de aditivi din plastic.

Ne transformam lent, incet, dar sigur, in plastic. Si plasticul ne invadeaza organismele si ne omoara lent, de fiecare data cand voluntar sau involuntar intram in contact cu el.

In loc sa le restrangem prezenta si sa le reciclam (desi unele nici macar reciclabile nu sunt, fiind extrem de toxice), continuam sa ne inconjuram cu plastice. Distrugem lemnul si il inlocuim cu plastic. Distrugem oceanele si construim acvarii din plastic, cu nisip din plastic, frumos colorat si chiar le populam cu pesti tot din plastic.

Avem sarbatori cu brazi din plastic, avem cadouri din plastic, pana ca si ziua de Dragobete vine cu jucarele din plastic. Totul este din plastic.

Oare cand ne vom trezi ce vom vedea?

Probabil ca doar plastic ….

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s