Tara "Lasa-ma Sa Te Las"

A fost odata o tara minunata, cu de toate: avea paduri, ape, munti, mare, ses, deal, petrol, gaze, aur, minereuri, sare. Intr-un cuvant: era putred de bogata!

Dar, din pacate, oamenii locului sufereau in marea lor majoritate de ceva, de o boala fara leac, de o boala care, asa cum le-au spus candva si invatatii locului, le va aduce candva, in viitor, o mare nefericire.

Si asa, in ciuda tuturor celor care au riscat si indraznit, si le-au spus verde-n fata adevarul, si care au fost mai apoi rapid “ajutati” si “exilati” pentru ca au infaptuit  aceasta “crima”, a venit astfel si ziua in care predictia tuturor invatatilor s-a implinit … tocmai acum, in zilele noastre. Triste vremuri!

De fiecare data cand ei se apucau de ceva, lasau, la fel de repede, mult prea repede, totul balta, si, mai devreme sau mai tarziu, totul incepea sa se duca de rapa. Au inceput astfel sa schimbe totul, dar absolut totul,  intr-o forma fara continut, intr-o tranzitie fara de sfarsit, fara cap si fara coada. Si pentru asta au platit adanc, chiar din visteria tarii, aducand-o fix la cota de avarie.

Si mai aveau oamenii astia, ai locului, o meteahna mare, o anume infratire, extrem de dubioasa de altfel, intre invidie si rautate, infratire redata intr-o singura si dezastruoasa propozitie: “Sa moara si … (gaina, capra, vaca, oaia, porcul, si lista ar putea continua la nesfarsit daca spatiul ne-ar permite!)”, aceasta intamplandu-se in fiecare sat, indiferent de localitate, zona, regiune.

Asa ca, in scurt timp, cele 3 harpii de la rasarit: delasarea, invidia si rautatea, au reusit si ravasit o tara intreaga, candva frumoasa, bogata si cu potential enorm, aducand-o la mila tuturor.

Iar povestea se va incheia relativ curand, asta pentru ca, cele 3 harpii sunt deja mult prea venerate de mult prea multi, daca nu chiar de mai toti locuitorii tarii …

Asa ca, am incalecat pe-o sa si v-am spus trista poveste exact asa cum e ea.

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s