Unul dintre magazinele Profi din Iaşi, amendat de DSVSA

Inspectorii au prins angajaţii magazinului că manipulau mărfurile, alimentare şi nealimentare, în condiţii neconforme cu regulile de igienă.

gethumb.details.php

257 kilograme de carne de vită au fost retrase ieri de la comercializare de către inspectorii sanitari-veterinari de la o măcelărie situată în municipiul Iaşi. Măsura a fost luată ca urmare a condiţiilor improprii de transport, susţin surse din cadrul anchetei. Firma în culpă este SC “La Ionuţ” SRL, situată pe strada Sarmisegetusa din Iaşi. Acţiunea de control este parte a unor verificări mai ample derulate în această perioadă de Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

De la începutul acestei luni, reprezentanţii DSVSA lucrează la foc continuu. În urma controalelor efectuate până la această dată, inspectorii Direcţiei au acordat 31 sancţiuni contravenţionale la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, valoarea cumulată a amenzilor fiind de 25.800 lei. Între cei sancţionaţi se numără cinci medici veterinari şi un cabinet veterinar, aceştia eliberând documente în alte condiţii decât cele prevăzute în normele, instrucţiunile şi dispoziţiile în vigoare. Tot în cursul acestei luni, şase conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă pentru transport de animale fără documentaţia prevăzută de legislaţia în vigoare. Nu în ultimul rând, pe lista neagră a inspectorilor DSVSA figurează alte cinci magazine alimentare şi două depozite, toate fiind amendate pentru condiţiile deficitare constatate la manipularea produselor alimentare şi a hranei.

Pe de altă parte, la finele lunii noiembrie, magazinul Profi situat pe strada Ciurchi a fost amendat de inspectorii sanitari-veterinari în urma abaterilor constatate la faţa locului. Potrivit unor informaţii intrate în posesia “Ziarul de Iaşi”, inspectorii de resort, aflaţi în control la punctul de lucru de pe strada Ciurchi, au ajuns la concluzia că reprezentanţii magazinului manipulau produsele de origine animală şi non-animală fără a respecta normele în vigoare din domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. În consecinţă, la finele lunii noiembrie, societatea Profi Rom Food SRL a fost sancţionată contravenţionat cu o amendă în valoare de 2.000 lei. Gabriel Pâslaru, PR-ul societăţii ne-a spus că ne va oferi un punct de vedere în cursul zilei de vineri.

Tot în aceeaşi perioadă, un cunoscut hipermarket din municipiul Iaşi nu a trecut “examenul” la igienă, fiind de asemenea sancţionat. Astfel, la Kaufland Păcurari, organele de control au identificat mizerie excesivă şi resturi de ambalaje de la diferite produse pe pavimentul depozitului şi pe unul din holurile hipermarketului. Cu ocazia aceleiaşi inspecţii, autorităţile din domeniu au constatat şi că unii din pereţi erau murdari, iar reprezentanţii magazinului nu ţin cont de regulile de igienă când vine vorba de depozitatea şi manipularea alimentelor. Pentru aceste nereguli, societătea Kaufland România a primit o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s