Salariu de mizerie, taxe de lux!

O caracteristica post-decembrista majora a societatii romanesti o constituie bataia de joc numita salariu.

Scazut drastic in perioada guvernarii trecute si impozitat de nu mai putin de 400 de taxe, aceasta bataie de joc unica, numita salariu a fost adevarata cauza a saracirii populatiei din Romania. Si a depopularii ei totodata! Iar statisticile sunt mai mult decat relevante, din pacate.

Insuficient sa asigure un acces decent la servicii de sanatate adecvate si totodata permitand doar o alimentatie de calitate indoielnica, multa si mai ales de proasta calitate, pentru ca trebuia sa indeplineasca un criteriu devenit suprem pe plaiurile mioritice: sa fie cat mai ieftina, situatie ce a generat pe langa saracie si o serie intreaga de boli mai mult sau mai putin vizibile dar bine ascunse in statisticile INS-ului, cel atat de bine pazit, boli evident grave si netratabile.

Si asta pentru ca minciuna oficiala care ni se serveste la tembelizoare trebuie sa fie cat mai credibila. Orice minciuna devine credibila cand e bine impanata cu extrem de multe “detalii” fabricate la comanda de cei ce stau in spatele unei manipulari asidue care inunda presa si audiovizualul oficial de mai bine de 25 de ani.

Daca HR-ul post decembrist nu aducea nepotismul si linguseala in marile companii ce incepeau sa vina in Romania proaspat scapata de jegul rosu, salariile ar fi ramas macar in limitele decente ale inceputurilor. Dar acesti manipulatori de marca, fara scrupule, acesti lingai ai noilor stapani,  si-au facut fara discernamant “datoria” de slugi supuse, si au cautat mereu sa aduca pe cineva, care sa accepte sa fie platit mult sub pretul pietii, doar, doar se rupe lantul. Si astfel salariile au inceput sa scada, nu vertiginos dar constant, de la o luna la alta, de la o angajare la alta, in cadrul aceleiasi companii. Si astfel gratie acestor minunati lingai, de marca as putea spune, salariile in majoritatea companiilor au scazut pana la cote de avarie, nemaintalnite in Europa! Bravo, fara aceste cozi de topor ne-ar fi fost mult mai bine. Dar cum padure fara uscaturi nu exista, si-au facut si ei un loc, caldut dealtfel, intr-o mizerie de ei creata si alimentata continuu. Daca vreti revin si cu exemple, unele chiar intens mediatizate, intalnite in diverse imprejurari si care chiar se “mandreau” cu astfel de “realizari”. Aici insa este si vina celor ce au acceptat sa se vanda ieftin, doar, doar sa ocupe un loc. Cu fiecare roman care s-a vandut ieftin tendinta evolutiei salariale a devenit o adevarata batjocura nationala! Aici duce lipsa de educatie, de constientizare a propriei valori, de autoevaluare si control al manipularii. Cand ti-a propus sub cota ta de piata, iesi frumos pe usa si lasa-l pe … de serviciu cu buza umflata! Asta daca vrei sa capeti respect. Regula e valabila si aici dar mai ales afara. Afara, daca te-ai vandut ieftin, ai atras si o lipsa acuta de respect, un dispret fara margini al celor din categoria in care te incadrezi. Asa ca alege respectul si renunta la vanzarea pe nimic, asta daca vrei sa fii si respectat nu doar platit. Daca nu, continua, dar nu te mira de consecinte. Dispretul, odata instalat, se vindeca greu, foarte greu, dar niciodata complet!

Minciuna cu criza a fostului presedinte care ne-a fabricat -o la comanda, artistic,  de nu o mai puteam duce, intens si asiduu mediatizata, a dus la reducerea salariilor si asa destul de mici, aducandu-le la un nivel de subzistenta, prin reducerea lor cu “doar” 25%. Iar populatia vrajita de tembelizor a reactionat ca o leguma fiarta la foc mic, adica deloc.

Si asa marea saracie s-a instalat in Romania. Orice tentativa de a scapa de sub jugul FMI s-a soldat cu demiterea si inculparea ministrului care s-a opus acestei organizatii, prin dosare mai mult sau mai putin fabricate, dar care puteau de la o posta a contrafacere.

Respectul pentru cei ce si-au tocit coatele si au invatat cu adevarat s-a dus si el  pe apa Sambetei odata cu intrarea in functiune a fapricilor de diplome si titluri girate de adevarate … ce s-au perindat cu repeziciune prin functii de conducere la MEN si ARACIS. Si asa a ajuns o batjocura faptul ca tu ai muncit pe branci iar altul a scos banii din teschereaua altora si si-a platit si studiile si titlurile. Iar “profesorii” de … din mai toate institutiile statului au pus si ei vartos mana si au contribuit la scaderea reputatiei tuturor institutiilor de invatamant, institutii care au trecut deja mult sub nivelul celor similare din tarile africane (pentru edificare orice crawler web va sta la dispozitie.

Si tot evident este ca “artizanii” se lafaie linistiti in interminabile talkshow-uri pe la mai toate televiziunile de … . Pentru ca ei deja si-au asigurat salariile de lux si nu-i mai afecteaza nici taxele si nici impozitele pe care noi ceilalti suntem obligati sa le achitam ca sa traim in acest paradis. Ba mai mult, culmea tupeului, multi dintre ei si-au scos si certificate de handicapati sau revolutionari, ca tot erau la superoferta si nu platesc un sfant!

Si asa am ajuns sa ne putem mandri ca avem cele mai mici salarii si cele mai mari taxe din Europa!

Ca sa fie definitiv impiedicata orice relaxare fiscala, nemuritorul de la Banca Romaniei vrea sa-si asigure un control pe veci asupra deciziilor din parlament. Cum de ce? Pentru ca Romania este tara tuturor posibilitatilor, in care toti sociopatii isi pot duce la indeplinire experimentele, pana la capat, iar poporul este complet anesteziat si anihilat, dezbinarea si informarea falsa atingand niveluri halucinante …

Oare pana cand?

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s