Vasele de sticla termorezistente in bucatarie

Probabil unele din cele mai sanatoase vase provenind din sfera produselor relativ noi. Relativ noi, dar destul de scumpe, piperate as putea chiar spune. Calitatea se plateste! Intotdeauna!

Nu pot fi folosite direct pe foc, desi unii, nu multi chiar au incercat. Iar rezultatele s-au vazut dupa circa 5 minute, daca nu chiar mai repede. Probabil ca, daca ar fi citit macar pe jumatate fituica ce tine loc de manual si care insoteste produsul, ar fi evitat o asemenea eroare grava. Dar cine mai are timp in ziua de azi sa citeasca ceva? Suntem doar in secolul vitezei si asta costa! Timp. Iar timpul reprezinta bani. Multi. Principalul beneficiu: in special pentru sanatea ta!

Sincer, aceste vase sunt de fapt preferatele mele. Cum nu-mi plac prajelile de nici un fel iar uleiul incins si degradat intr-o gama larga de compusi toxici il evit pe cat posibil si acasa si la ocaziile la care vreau, nu vreau, trebuie sa ma duc. Dar acasa, acasa pe acestea le folosesc la aproape orice pun pe masa. Si trebuie sa recunosc ca am deja o colectie de vase de sticla termorezistenta impresionanta, de care sunt foarte mandru, dealtfel.

Poti gati practic orice, de la peste la porc, de la miel la vaca, de la legume la fructe. Dar eu prefer regimul fara carne si fara zahar. Nu-mi place deloc mirosul si nici procesul de obtinere a ambelor.

Asa ca am liber practic la restul, indiferent ce ar reprezinta el.

Si gama acestor vase este, trebuie sa recunosc, foarte bogata, fiind foarte variata aplicativ, extrem as putea chiar spune, iar rezultatele, rezultatele sunt pe masura. Se vad din pacate la cantar.

De la prajituri si pudding-uri cu diverse fructe, la mancaruri foarte elaborate, gustoase si fara adaosuri chimice! De orice fel (VEGETA, Maggie, etc.).

Singurul mare dejavantaj al acestor vase este faptul ca sunt casante, se sparg usor, in mii de fragmente sau pur si simplu in doua. Sticla de calitate isi spune totusi cuvantul. Cand este un vas de calitate din sticla corect tratata si detensionata acesta doar se ciobeste. Am incercat practic toate tipurile de sticla termorezistenta de pe piata si am ajuns la concluzia fireasca: ce e ieftin este si foarte prost. Aici lucrurile sunt clare iar pretul e principalul indicator al calitatii. Cu cat acesta este mai mare cu atat sticla este de mai buna calitate, fiind mai rezistenta atat la socuri termice cat si la cele mecanice. Deci mare atentie cand achizitionati aceste produse. Evitati pe cat posibil solutiile ieftine. Unele vase pur si simplu s-au crapat in cuptor, altele doar usor trantite pe masa de la o inaltime de maxim 5cm au suferit grav din punct de vedere … fizic. Trist dar … adevarat. Pretul intradevar conteaza!

Si totusi raman preferatele mele. Nu au scurgeri chimice, nu dau vapori toxici care sa-ti omoare pasarile din apartament sau eventualele patrupede alese din inima sa ne insoteasca in calatoria temporara prin viata, nu te otravesc prin acoperirile exterioare sau interioare pe care le au, nu … . Intr-un cuvant sunt absolut necesare in bucataria oricui vrea sa gateasca si totodata sa si manance sanatos. Dar toate acestea vin cu un pret!

Digg This
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s